DİYARBAKIR/İHA- Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 925. gününde de devam ediyor. Van Gürpınar’dan gelen Yusuf Erdinç, İstanbul’da 2015 yılında hukuk fakültesi bölümü öğrencisiyken iddiaya göre kandırılarak dağa götürülen oğlu Mikail Erdinç için evlat nöbetine devam ediyor.
“HDP’LİLER KAÇIRDI, PKK’YA TESLİM ETTİ”
Evladını almadan eyleme son vermeyeceğini kaydeden baba Erdinç, oğluna ’teslim ol’ çağrısı yaparak, “Oğlum İstanbul Marmara Üniversitesinde hukuk okuyordu, HDP’liler kaçırdı, PKK’ya teslim etti. Oğlum avukat olacaktı, elindeki kalemi aldılar silah verdiler. Ben buradan oğlumu çağırıyorum, 2015’ten bu yana senin peşindeyim, biz ipucu bulamadık. Orası senin yerin değil, senin yerin Türkiye Cumhuriyeti. Senin yerin orası değil senin yerin benim yanımdır, sen gelene kadar bu çadırı terk etmeyeceğim. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol” dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Evlat nöbetindeki acılı baba, Oğlum avukat olacaktı, elindeki kalemi aldılar silah verdiler
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 925. gününde de sürerken, üç yıla yakındır eylemine devam eden baba Yusuf Erdinç, “HDP’liler oğlumu kaçırdı, PKK’ya teslim etti. Oğlum avukat olacaktı, elindeki kalemi aldılar silah verdiler” dedi.