İSTANBUL/İHA- Edinilen bilgiye göre Esenyurt Kıraç’ta Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir binanın çatı katında saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Evde bulunan kadın telefonu şarja taktı. Bir süre sonra bataryanın fazla ısınmasıyla telefon patladı ve evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, kadın yangını söndürmeye çalıştı ama çabası yeterli olmayınca kadın oğlunu da alarak can havliyle dışarı kaçtı. Çatı katını alevler sararken, binadan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan bile görüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Paniğe de neden olan yangın itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Dumandan etkilenen anne ile oğlu ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kadının dayısı Mustafa Gökmen, "Evde otururlarken telefonu şarja takmışlar, bir anda patlama olmuş. Yangını söndürmeye çalışmışlar ama yangın kontrolden çıkmış. Ardından yeğenim ve oğlu kendilerini dışarıya atmışlar. Onlar sadece dumandan etkilendiler" dedi.
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
Esenyurt'ta şarja takılan cep telefonu patladı, yangın çıktı
Esenyurt’ta 4 katlı binanın çatı katında şarja takılan cep telefonunun patlaması sonucu yangın çıktı. Yangının büyümesiyle çatı katındaki ev alevlere teslim olurken, dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı.
