BURSA/İHA- Edinilen bilgiye göre, Kestel ilçesine Bağlı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Vatan Caddesi üzerinde kimyasal maddelerin plastik ham maddeye dönüştürüldüğü Busan Kimya isimli fabrikada aktarımı yapılan kimyasal maddelerin tepkimeye girmesi neticesinde patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle fabrikanın çatısının bir bölümü havaya uçarken gökyüzünü sarı duman kapladı. Patlama sırasında aktarım yapan Özkan Deniz isimli işçi hayatını kaybederken, fabrika dışındaki N.Ö., A.B.O., K.K. isimli işçiler ile patlamayla birlikte camları kırılan yan komşu tekstil fabrikasındaki 3 işçide yaralandı. Sağlık müdürlüğü tarafından yaralı 6 işçiden 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu diğerlerinin ayakta tedavi olduğu yaşanan patlama sonrası etrafa yayılan kimyasal dumandan etkilenen 24 işçinin de sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavisinin yapıldığı bildirildi. AFAD ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler fabrikada soğutma ve sızma önleme çalışmaları yaparken olay yerine gelen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır yaralı vatandaşların durumu ve patlama hakkında bilgi alıp fabrika çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek gazdan etkilenen işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunup patlamayla ilgili bilgi aldı.
ÇATISI UÇAN FABRİKA DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ
Kimyasal tepkime sonrası yaşanan şiddetli patlama içerisinde 40 işçinin bulunduğu plastik hammadde fabrikasının çatısının bir bölümünü havaya uçurdu. Patmalayla birlike fabrikanın olduğu bölge savaş alınan dönerken patlama komşu fabrikalar tarafından da hissedildi. Komşu tekstil fabrikasının patlamanın şiddetiyle camlarının büyük bir bölümü kırıldı. 3 kişinin yaralandığı komşu fabrikada da maddi hasar oluştu. 1 işçinin hayatını kaybedip 2’si ağır 6 işçininde yaralanmasına sebep olan patlama sonrası çatısı uçan plastik hammadde fabrikası drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde fabrikanın çevresinin uçan çatı malzemeleri ile kaplandığı görüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri fabrikada soğutma gaz sızıntısına karşı önlem çalışmalarını sürdürüyor.
Olayla ilgili Kestel Cumhuriyet Savcılığınca çok yönlü tahkikat başlatıldı.
BURSA VALİSİ OLAY YERİNDE
Patlamanın ardından olay yerine giden Bursa Valisi Yakup Canbolat yaralıların genel durumlarının iyi olduğunu entübe hasta olmadığını, gazdan etkilenen 20’nin üzerindeki vatandaşın da ayakta tedavi edildiğini söyledi. Patlama bölgesinde yangın oluşmadığını ancak bir tankta sızıntının devam ettiğini bildiren Vali Canbolat, "Hafif bir sızıntı var malzemenin başka tanka taşınması ile ilgili arkadaşlar çalışıyor. Genel itibariyle tedbirler alındı. Bir sıkıntı bulunmuyor. Teknik bir bilgim yok ama plastik ve deri hammadde işleniyormuş, parlayıcı ve yanıcı bir madde olmadığını biliyorum" dedi.
17:43 Ankara'da FETÖ soruşturması: 7 kişi tutuklandı
17:41 Fransa basını: Mossad, Elysee'nin Ortadoğu danışmanının telefonunu hackledi
17:22 Yasa dışı bahis gelirini ‘altın alımı’ göstererek aklayan şüphelilere operasyon: 67 şüpheli tutuklandı
16:45 A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı: 4 isim ilk kez çağrıldı
16:43 Küresel gıda krizi kapıda: Dünya genelinde açlık çekenlerin sayısı 520 milyona ulaşabilir
16:21 Suudi Aramco Avrupa rafinerilerine sevkiyatı durduruyor
16:18 Putin, oyunu internet üzerinden kullandı
15:40 Bilim dünyasında 100 yılı aşkın süre sonra bir ilk: Yeni kedi türü keşfedildi
15:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçak olmaz burada dedikleri İstanbul Havalimanı rekordan rekora koşuyor
14:57 Ay'da 'yüzyılda bir' oluşan dev krater keşfedildi
14:43 AKOM tarih verdi: İstanbul’a sağanak yağış geliyor
14:11 Daltonlar operasyonunda 7 tutuklama
14:09 İzmir'de FETÖ operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
14:07 Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı
14:05 Adana'da uyuşturucu operasyonu: 58 gözaltı
13:55 48 milyon TL’lik vurgun: 'Konya merkezli 24 ilde ‘Paravan 1’ operasyonu'
Bursa'da fabrikada patlama meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti
Bursa’da kimyasal plastik fabrikasında yaşanan patlamada 1 işçi hayatını kaybederken 6 işçi yaralandı. Yaralı işçilerden ikisinin durumunun ağır olduğu, 24 işçinin de gazdan etkilendiği bildirildi. Öte yandan, kimyasal patlama sırasında çatısı uçan fabrika drone ile havadan görüntülendi.