İSTANBUL/İHA- Yangın, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi Meydan Sokak'ta bulunan 5 katlı binanın giriş katında çıktı. Edinilen bilgiye göre, elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve tüm binayı sardı. Dumanların üst kattaki dairelere de girmesi sonucu dairede yaşayanlar panikle kendilerini pencere kenarlarına attı.
Mahalleli, kadını kurtarmak için seferber oldu
Komşularının evinin yandığını gören mahalleli itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Mahalle halkı itfaiye gelene kadar kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalıştı. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye yangını söndürme çalışmalarına başlarken, sağlık ekipleri de dumandan etkilenen bir kadına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İsminin Türkiye A. olduğu öğrenilen kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın, yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu tamamen söndürüldü.
"Teyze camda bağırıyordu"
Yangının çıktığı sokakta yaşadığını söyleyen bir mahalle sakini, "Biz camdan bakınca ortalığı duman kapladığını gördük. Bas bas bağırdık artık itfaiyeye haber verin diye. Hem itfaiyeye haber vermeye çalıştık hem de evin balkonundan hortum tuttuk. Teyze camda bas bas bağırıyordu. Hep beraber komşularla yardım etmeye çalıştık. Yani hayatını kurtardık diyebiliriz. Çok korktum. Evet itfaiye geldi. Onlardan da Allah razı olsun. Elinden gelen her şeyi anında yaptılar. Teyze şu an iyi, onu götürdüler" dedi.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Beyoğlu'nda yangında korku dolu anlar
Beyoğlu'nda 5 katlı binada çıkan yangında binanın 3. katında bulunan 1 kadın dumandan etkilendi. Mahallede korku dolu anlar yaşanırken, kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
