İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kaçak göçle mücadelemiz sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’mızın müşterek operasyonuyla Ege Denizi’nden geçmek isteyen kaçak göçmenleri İHA’mız tespit etti Deniz Polisi, organizatörleri, Sahil Güvenlik, göçmenleri, Jandarmamız karaya çıkan bir organizatörü yakaladı” ifadelerini kullandı.
TAM 62 YABANCI UYRUKLU ŞAHIS YAKALANDI
Öte yandan, Ege Denizi’nde bir grup kaçak göçmen olduğu ihbarının üzerine harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hızla operasyona başladı. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları çerçevesinde, Urla ilçesi Demircili Mahallesi Düvenli Koyu mevkiinde, 27 Haziran Pazartesi günü saat 01.00 sıralarında, talebe istinaden görevlendirilen JİHA tarafından bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Yapılan koordineli çalışmalar neticesinde, organizatör olduğu değerlendirilen 2 şahıs Deniz Polisi tarafından yakalandı ve diğer organizatör şahıs ise bottan denize atlayarak kaçtı. Sonrasında, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bota Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince müdahale edildi ve tamamı Fas vatandaşı olan 62 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bottan denize atlayarak kıyıya çıkan diğer organizatör şahıs ise sabah saatlerinde Jandarma Asayiş Timlerince yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak yakalanan yabancı uyruklu şahısların işlemleri devam ederken, 3 organizatörün ise adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Bakan Soylu, Ege Denizi'ndeki kaçak göçmenlerin İHA ile tespit edilme anlarını paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ege Denizi’nden geçmek isteyen kaçak göçmenlerin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespiti sonrasında güvenlik güçlerince yakalanma görüntülerini paylaştı.
