ANTALYA/İHA- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, turizm kenti Antalya’yı bugün beklenen kuvvetli yağmur ve şiddetli fırtına karşısında ‘turuncu’ kod vererek uyarmıştı.
Uyarıların ardından gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve şiddetli fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına nedeni ile Konyaaltı Sahilinde dev dalgalar oluştu.
YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI
Kente genelinde şiddetli yağmur sonrasında adeta yollar ve sokaklar dere yatağına döndü. Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 318 sokak üzerinde 3 araç mahsur kaldı.
Araç sürücüleri ise çaresizce araçlarının içerisinde kurtarılmayı bekledi. Bir aile ise araçlarını kendi elleri ittirerek kurtardı. Bazı sürücüler ise kaldırım üzerinden gitmek isteyince dere yatağına aracının tekerlerini düşürdü.
BALIKÇILAR ZOR ANLAR YAŞADI
Antalya Balıkçı barınağında ise balıkçı tekneleri zor anlar yaşadı. Halatı kopan bir tekneyi vatandaşlar, güçlükle yeniden iskeleye bağladı. Bir vatandaş ise teknesine dolan suyu kova ile boşalttı. Limanda buluna dalga kıran setleri ise dev dalgalar tarafından dövüldü.
KALDIRIM VE YOL BİRLEŞTİ
Aracı mahsur kalan Muzaffer Altıntaş, "Bütün yollar kapalı. Bekliyoruz. Taksiler mahsur kaldı geçemiyor. Ben soldan girmek istedim. Kaldırımı da görmek mümkün değil. Buy şekilde kaldık. Daha önce böyle bir durum yaşamadım. 10 dakikadır mahsur kaldım. Neresi kaldırım neresi yol belli değil" dedi.
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
Antalya'da yollar dere yatağına döndü, araçlar mahsur kaldı
Antalya’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına ve yağış dolayısı ile çok sayıda araç dere yatağına dönen yollarda mahsur kaldı. Sürücüler ise çaresizce araçlarında kurtarılmayı bekledi.
