DİYARBAKIR/İHA- Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 786’ncı gününde de sürüyor. İstanbul’dan kandırılarak dağa götürülen oğlu Doğan Ali için Kars’ın Sarıkamış ilçesinden gelerek eylem yapan Nazime Toptaş, evladından 6 yıldır hiç haber alamadığını söyledi. Toptaş, “Benim oğlumu PKK kaçırdı, ben onları Allah’a havale ediyorum. Gelip devlet güçlerine teslim olsun, kuvvetli ve güçlüdür. Korkmasın, bütün arkadaşlarına söylesin, ona güveniyorum. Gelsin, beni yalnız bırakmış, kimsem yok, bana baksın. Ali, dön gel. Ben seni çok özledim. Fırında çalışıyordu. Bir sabah başka bir fırına gitti.
Bir telefon geldi, onun peşinden gitti daha da ulaşamadık. Onu PKK kaçırdı, kandırdılar. HDP binasına gittim, ’sen bana bir şey yapamazsın’ dediler. Oğlumun defter ve kitabı evde, kalemini ve silgisini de saklamışım. Üzüntüden kalp hastası oldum, karaciğerimi aldılar” dedi.
16:36 ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı
16:27 Ankara’daki 5.7 milyar TL’lik para trafiği ele verdi, tefecilik ağı çökertildi: 403 milyon TL servete el konuldu
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
Ailelerin PKK ve HDP'ye karşı direnişi ilk günkü kararlılıkla sürüyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 786’ncı gününde de devam ediyor.
