Kadıköy’de 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın 20 yıl önce vahşice öldürülmesiyle ilgili davanın altıncı celsesi bugün görüldü. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş katıldı. Duruşmada anne Handan Yılmazer, müşteki avukatı Hasan Kocabey ve sanık avukatları da yer aldı.
“20 SENEDİR KATİL DEĞİLDİM ŞİMDİ Mİ OLDUM”
Söz verilen Baba Nezih Çinkitaş,”Ben Allah diyorum diyecek başka sözüm yok. Şurada en masum insan benim. 5- 6 ay boşu boşuna ceza evinde yattım. Kendimi nasıl bir kumpasın içinde buldum anlamıyorum. Aradan 20 sene geçmiş kızımın katilinin bulunmasını istiyorum. 20 senedir katil değildim şimdi mi oldum. Ben kara vicdanlı değilim. Bu hayatıma kadar adım gibi temiz bir hayat yaşadım. Ben sanık da değilim şüpheli de değilim. 22 seneden beri cehennem hayatı yaşıyorum. 60 yaşındayım başım hep dik gezdim. İfademin çelişkili olduğuna dair hiçbir şeyi kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.
“MASUMUM TAHLİYEMİ İSTİYORUM”
Söz verilen Şehnaz Çinkitaş,“İfademin başından beri söylüyorum suçsuzum. 6- 5 ay boşuna yattım. Cezaevindeki arkadaşlarımla programları izliyorduk. Sen hiç böyle insan değilsin diyorlar. Halktan gelen tepkiler ise öz anneyi suçladı beni taktir etti. Bir üvey anne olarak kapını açmışsın dediler. Masumum tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.
Kararını açıklayan mahkeme, sanık Nezih ve Şehnaz Çinkitaş’ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme” suçundan beraatine karar verdi.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
20 yıl sonra açılan Hande Çinkitaş davasında beraat kararı
İstanbul Kadıköy’de 2001 yılında öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş ile ilgili davada karar verildi. Mahkeme, baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş’a beraat kararı verdi.
