TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

Uber Londra'da lisansını kaybetti

Londra Ulaşım Kurumu (TfL) güvenlik nedeniyle Uber'in lisansını yenilemeyi reddetti. Uber temyize gitmeyi planlıyor.
Uber Londra'da lisansını kaybetti
İngiltere'nin başkenti Londra'da ulaşımdan sorumlu yerel yönetim organı olan Londra Ulaşım Kurumu (TfL), ABD merkezli ulaşım şirketi Uber'in güvenlik nedeniyle lisans yenileme başvurusunu reddetti. Londra'nın kiralık özel araç ve taksi hizmetlerini denetleyen yetkili makamı "yolcu ve yolcu güvenliğini riske atan ihlaller" nedeniyle Uber'in Pazartesi gecesi dolan lisansını iptal etti.

Uber'in güvenlik risklerine dikkat çekilen kararda aynı olayların tekrar etmemesinden emin olunamadığı için şirketin görevi yapamayacağı belirtildi.

Uber kararı temyiz edeceğini duyurdu. Şirketin bunu 21 gün içinde yapması gerekiyor. Şirketin temyiz süreci sonuçlanana kadar faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı. Bu, Londra'daki 45 bin Uber sürücüsünün çalışmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Uber'in lisansı eylül ayında iki aylığına uzatılmıştı, ancak bu süre içerisinde de şirketin bazı "kusurları" olduğu belirtildi. Uber'in kullandığı sisteminin onaylanmamış şoförlerin Uber hesabına sahip başka sürücü hesaplarına fotoğraflarını yüklemesine izin verdiği ve bu kişilerin Uber sürücüsü gibi yolcuları aldığı tespit edildi. Bu tür 14 bin vaka olduğu belirtildi.
Yorum Yazın