TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

NASA ve SpaceX, 4 astronotu uzaya gönderdi

NASA ve SpaceX, 4 astronotun bulunduğu Dragon kapsülünü uzaya gönderdi.
NASA ve SpaceX, 4 astronotu uzaya gönderdi
İHA - Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve SpaceX, 4 astronotun bulunduğu Dragon kapsülünü TSİ: 03.27’de Falcon 9 roketi ile ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlattı.

NASA astronotları Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Ajansı (JAXA) astronotu Soichi Noguchi’nin bulunduğu kapsülün yolculuğunun bir günden uzun süreceği ve TSİ 07.00 sıralarında uzay istasyonuna ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Mürettebat uzay istasyonuna ulaştığında, NASA astronotu Kate Rubins ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) kozmonotları Sergey Ryzhikov ve Sergey Kud-Sverchkov ekibine katılacak. Mürettebatın 6 ay sürecek görevleri kapsamında en az 4 uzay yürüyüşü yapması bekleniyor.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden uzay aracının fırlatılmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tebrikler NASA ve SpaceX. Bu bilimin gücünün ve inovasyonumuzdan, becerimizden ve kararlılığımızdan yararlanarak neler başarabileceğimizin bir kanıtıdır” dedi.
Yorum Yazın