TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

Elektrik abonelik işlemleri nasıl yapılır?

Yeni bir eve taşındınız veya yakın zamanda taşınacaksınız. Evinizin kullanıma hazır hale gelmesi için önceliğiniz, elektrik aboneliği işlemlerini başlatmak olmalıdır. Peki, bunu nasıl kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz?
Elektrik abonelik işlemleri nasıl yapılır?
Elbette elektrik aboneliği işlemlerini yapmanın pek çok yolu var ancak biz burada size en kolay yolu anlatacağız.

Abonelik İşlemleri İçin Gerekli Belgeleri Hazırlayın

Yeni elektrik aboneliği işlemleri için bazı belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Eğer taşınacağınız evde mevcut bir abonelik yoksa şu bilgi ve belgelere ihtiyacınız olacak:

● Tesisat numarası, sayaç barkod numarası ya da abone olacağınız adrese ait eski bir fatura
● Kimlik kartı
● Mal sahibinin adı ve soyadı
● Mal sahibi şahıs ise T.C. kimlik numarası, şirket ise vergi numarası
● DASK poliçe numarası (Kirada oturanlar ev sahibi ile iletişime geçerek bu numarayı öğrenebilirler.)

Şayet abonelik işlemlerini gerçekleştirecek özel/tüzel şirket farklı ise dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Böyle bir durumda, mevcut koşullara bağlı olarak Vekâlet/İmza Sirküleri gerekebilmektedir. Ayrıca 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereği zorunlu deprem sigortası yaptırmanız şarttır. DASK yaptırmış olmanıza rağmen poliçe numaranızı bilmiyorsanız Alo DASK 125'i arayarak öğrenebilirsiniz.

Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gaziler söz konusu olduğunda ise SGK Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine şehit veya muharip/malul gazi maaşı bağlandığını gösteren resmî belge gerekmektedir. Eğer bu grupta yer alıyorsanız, sürekli ikamet ettiğiniz sadece bir mesken için ilgili abonelik hakkından yararlanabilirsiniz.

Elektrik aboneliği işlemlerine dair daha detaylı bilgi almak için aydemperakende.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Güvence Bedelini Hazırlayın

Başvuru sırasında bir de güvence bedeli ödemeniz gerekiyor. Bu bedel, EPDK Kurul onayı ile yürürlüğe giren birim bedel üzerinden hesaplanır. Yasalar gereği alınması zorunludur. Dolayısıyla başvuru aşamasında güvence bedelini hazırlamış olmanız önemlidir.

Başvurunuzu Gerçekleştirin

Gerekli belgeleri ve güvence bedelini hazırladıktan sonra elektrik aboneliği için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Online olarak randevu alabilir ve size en yakın Aydem Perakende Müşteri İlişkileri Merkezi’ne randevunuzun olduğu gün ve saatte gidebilirsiniz. Bu aşamada ne yapmanız gerektiği konusunda daha fazla bilgi almak ya da sorularınızı iletmek için 0850 800 0 186’yı arayarak Aydem Perakende müşteri hizmetlerine de ulaşabilirsiniz.

Ayrıca aydemperakende.com.tr’de elektrik abonelik işlemleri hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Siteyi ziyaret ettiğinizde elektrik tarifeleri konusunda da bilgi almanızı öneririz. Elektrik tüketiminize uygun tarifeyi seçmeniz artık çok kolay! Sitede mevcut tarife seçenekleri hakkında da oldukça detaylı bilgi yer alıyor. Bununla birlikte, işletmeleri yakından ilgilendiren indirimli elektrik konusunda da mevcut bilgilere göz atmanızda fayda var.

Bu tür işlemler için çok fazla zaman ayırmanız gerekmez. Sadece Aydem Perakende gibi güvenilir platformlar üzerinden bilgilere erişmeniz ve başvurularınızı yapmanız yeterli olacaktır. Hem zamandan tasarruf edebilir hem de en güncel bilgilere en kısa zamanda ulaşabilirsiniz. İşletmelerin hangi durumlarda indirimli elektrik kullanabileceğini öğrenmek ve koşullara uygun olmanız durumunda başvuru yapabilmek için hemen aydemperakende.com.tr’yi ziyaret edin!




*İçerik tanıtım yazısı olarak girilmiştir. OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
Yorum Yazın