• Teknoloji

Bilim Merkezi için İmzalar Atıldı

Bilim merkezi için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasında sözleşme imzalandı.
Bilim Merkezi için İmzalar Atıldı

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde Başkan Mehmet Özhaseki, TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak'a bilim merkezinin kurulacağı Anadolu Harikalar Diyarı hakkında bilgi verdi.

Kayseri’nin bilim merkezi konusunda hızlı koşan illerden biri olduğunu açıklayan Prof. Altunbaşak, "İllerimize gittiğimizde yöneticilerimizin bilim merkezi konusundaki heyecanlarını gördüğümüz zaman biz de çok memnun oluyoruz" dedi.
 
Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda (BTYK) illerde bilim merkezi kurulması kararı alındığını hatırlatan Prof. Altunbaşak, "Bu çerçevede başlattığımız çalışmalarda en hızlı giden illerden bir tanesi de Kayseri. TÜBİTAK'la sözleşme imzalayan 3. ilimiz Kayseri oldu. Bugün sözleşmeyle beraber düğmeye basıyoruz. 2016 yılında sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak bir merkezi Kayseri'de açacağız Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyetten ötürü ve bilim merkezi konusunda en hızlı koşan illerimizden biri olduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Dünyadaki bilim merkezleri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Altunbaşak, Kayseri'nin girişimciliği ve başarılarıyla ünlü bir şehir olduğunu söyledi. Bu bilim merkezinin Kayseri'den daha başarılı gençler yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Özhaseki ise TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak'a Kayseri'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: "Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptığım dönemden beri bilim merkezi kurma hayalim sonunda gerçekleşiyor. Ankara'da daha önce gezdiğim Feza Gürsoy Bilim Merkezi gibi bir bilim merkezini şehrimize kazandırmak için bir takım gayretlere girdim ama bina yapımı, içinin donatılması, tefrişi ve işletilmesini hesapladığımızda karşımıza çok yüksek bir maliyet çıkıyordu. Ancak aklımın bir kenarında bu hep vardı. TÜBİTAK'ın geçtiğimiz yıl almış olduğunuz her şehirde bilim merkezi kurma fikri, bize çok sıcak geldi. Sizinle ön protokol imzaladıktan sonra çok hızlı bir biçimde bu işe hazırlandık"
 
Büyükşehir Belediyesi'nin bilim merkezinin binasını hazır edeceğini, içinin tefrişini ise TÜBİTAK'ın yapacağını kaydeden Başkan Özhaseki, "İşletilmesi noktasında TÜBİTAK'la ortak hareket edeceğiz. Yeni elemanlar, yetişmiş uzmanlarla birlikte bu bilim merkezi Kayseri'ye kazandırılmış olacak. Özellikle yer olarak biz Anadolu Harikalar Diyarı'nın yanını seçtik. Çünkü günde en az 50-60 bin kişinin buraya geleceğini tahmin ediyoruz. Orada 10 ayrı etkinlik olacak. Böyle bir yere bilim merkezi yaptığımızda insanlar ilgi duyacaklar, içeride ne olduğuna bakacaklar, özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, öğrenciler buradan istifade edecekler. Ufukları açılacak. Şehrimize bir başka faydası ise burası yeni bir destinasyon merkezi olacak. Bizim ve TÜBİTAK'ın bu bilim merkezi için ayıracağı kaynak en az 50 milyon lirayı bulacak. İnşallah 2-3 ay içerisinde Anadolu Harikalar Diyarı'nın açılışını yaparız ama aynı gün de buranın temellerini atarız. Bu hizmetin Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak ile Başkan Özhaseki tarafından sözleşmeye imzalar atıldı.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı Evden eve nakliyat