TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, sezonu iki kupayla kapatmanın peşinde

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın liberosu Ayça Aykaç, CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak sezonu iki kupayla kapatmak istediklerini söyledi.
AA -

İSTANBUL (AA) - Geçen sezon mücadele ettiği 5 kulvarda da şampiyon olan VakıfBank, bu sezona da aynı hedefle girdi. 2022 Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası'nı kaybeden, FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan sarı-siyahlı ekip, Misli.com Sultanlar Ligi'ni ise üçüncü tamamladı.

Bu sezonki tek kupasını AXA Sigorta Kupa Voley'i alarak elde eden VakıfBank, gözünü CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna dikti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan VakıfBank'ın 27 yaşındaki liberosu Ayça Aykaç, hem geride kalan sezonu hem de Eczacıbaşı Dynavit ile 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'da yapacakları CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final maçını değerlendirdi.

Sezon öncesinde aralarına birçok yeni oyuncunun katıldığını ve uyum sürecinde zorlandıklarını anlatan Ayça, "Sezon bizim için çok zor başladı. Takımda çok fazla değişiklik oldu. Geçen sezon 5 kupanın hepsini almak herkeste büyük bir beklenti oluşturdu. Takımdaki değişiklikler olması o beklentiyi azaltmadı. Sezona beklediğimizden kötü başladık. Yeni oyuncuların takıma adapte olması zor bir süreçti ancak sezonun ortasına doğru adapte olduk ve takım olarak oynamaya başladık. Bu da istediğimiz hedeflere adım adım gitmemizi sağladı. Şimdi önümüzde Şampiyonlar Ligi finali var. İnşallah onu da alıp sezonu iki kupayla kapatmak istiyoruz." diye konuştu.

"Kazanacağımızı düşünüyorum"

İtalya'nın Torino kentinde yapılacak Süper Final'i kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Ayça Aykaç, mutlu sona ulaşacaklarını düşündüğünü belirtti.

Sultanlar Ligi'ndeki 2 maçta Eczacıbaşı'na yenildiklerini, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda ise rakiplerini mağlup ettiklerini hatırlatan milli voleybolcu, "Ligde sezonun başında çok iyi bir durumda değildik. Eczacıbaşı ile oynadığımız ilk maç sezonun 4 veya 5. maçıydı. Sezona tam adapte olamamıştık. İkinci maçta kaybetmemize rağmen kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Final maçında ne olacağını kimse bilemez. Tek maç üzerinden oynanacak. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Final oynamaya alışık bir takımız. Nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Takım olarak iyi bir performans sergileyerek kazanacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Süper Final'in Türkiye'de oynanmasını çok isterdim"


Ayça, iki Türk takımının karşı karşıya geleceği CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final müsabakasının Türkiye'de oynanmasını çok istediğini kaydetti.

Milli voleybolcu, "Bu finali Türkiye'de oynamayı ister miydin?" sorusuna, "Çok isterdim." yanıtını verdi.

Türkiye'de voleybolun popüler bir spor olduğuna değinen Ayça, "Türk halkı artık voleybolu çok biliyor ve izliyor. Bunda milli takımın da çok etkisi oldu. Salonlar doluyor. Çok keyifli maçlar yapıyoruz. Süper Final, Ankara'da veya İstanbul'da olabilirdi. Kupa Voley maçlarını İzmir'de oynadık. İnanılmaz bir seyirci vardı. Süper Final maçının Türkiye'de oynanmasını çok isterdim. Türk halkı gelsin ve bu voleybol şölenini hep beraber yaşayalım isterdim." diye konuştu.


Muhabir: Emrah Oktay