TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Kastamonu sporu yıl değerlendirmesi yapıldı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kastamonu Şubesi, Penbe Han'da yıl değerlendirme toplantısı düzenledi.
Kastamonu sporu yıl değerlendirmesi yapıldı
ASFK Başkanı Adem Keloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, İl Hakem Kurulu Başkanı Alper Güner ve ASKF yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan ASKF Başkanı Adem Keloğlu, geçtiğimiz sezon amatör branşlarda 418 karşılaşmanın oynandığını bu yıl bu rakamın yüzde 30'luk artışla 580 olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Bundan en büyük payın amatör sporları isim sponsoru olan Gün Medya Grubu'nda olduğunu ifade eden Adem Keloğlu, Gün Medya Grubu ve Cengiz Aygün'e teşekkürlerini iletti. Keloğlu, aldıkları desteği bütün branşlarda faaliyet gösteren kulüplere faaliyetlerine göre dağıttıklarını söyledi.

Amaçlarının amatör spor kulüplerinin ayakta durmalarını sağlayarak gençlerin spor yapmasını sağlamak olduğunu dile getiren Adem Keloğlu, amatör sporun her geçen gün daha da iyiye gittiğini ifade etti.

Adem Keloğlu; 'Yalnızca futbolda 1150 lisanslı sporcu var. Bu sezon şuana kadar oynanan 180 karşılaşmada 18 kişi disipline sev edilmiştir. Bunlardan 4 tanesi yönetici, 2 tanesi teknik direktör ve 12 tanesi sporcudur. Bu rakam diğer illere göre oldukça düşüktür. Buda Kastamonu'da Amatör Küme'nin, amatörün ruhuna yönelik bir şekilde devam ettiğini kanıtlamaktadır. İyiye giden Kastamonu 1. Amatör Küme'de takım sayısını önümüzdeki sezon 12'ye yükseltmek istiyoruz.

'ASKF'LER BÜTÜN AMATÖR KULÜPLERİN KURULUŞUDUR'

Geçtiğimiz yıllarda, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASK) yalnızca futbol kulüplerine hizmet ettiği yönünde bir algı vardı. Şunu söyleyebilirim ki ASKF'ler bütün amatör kulüplerin bir kuruluşudur. Şuanda bizim federasyonumuza üye 54 tane kulüp vardır. 47 tane kulübümüzde şuan da herhangi bir faaliyet göstermemektedir. Bu kulüplerimiz ya faaliyetlerine başlayacak, yada bu haklarından feragat etmek zorunda kalacaklardır' dedi.

'ALTYAPI OLMADAN ÜST YAPI OLMAZ'

‘Altyapı olmadan, üst yapı olmaz' düsturu ile hareket ettiklerini ifade eden Adem Keloğlu, 'Yaptığımız çalışmalar sonucunda, sosyal güvencesi olmayan teknik direktör, hakem ve sporcuların artık devletin güvencesinde yaralanabilmesini, veli beyanı ile sporcularımızın vizesinin yapılabilmesini ve 3 yıldır transfer aktarma ücretlerinin sabit kalabilmesini sağladık. Federasyon olarak yaptığımız girişimler sonucunda inşallah 2020 yılında amatör kulüplere katıldıkları branşa göre nakdi yardım yapacağız' açıklamasında bulundu.

'2022-2023 SEZONUNDA KASTAMONU SÜPER AMATÖR KÜME'Yİ KURMAK İSTİYORUZ'

En büyük amaçlarının 2022-2023 sezonunda 6 takımlı Kastamonu Süper Amatör Küme'yi hayata geçirmek olduğunu dile getiren Adem Keloğlu, bu amaca ulaşmak için önümüzdeki sezon futbol branşında liglere katılan takım sayısının 40'a yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Futsal'a olan ilginin her geçen gün arttığını geçtiğimiz sezon 28 erkek, 7 kız lise takımının bu ligde mücadele ettiğini bu sezon bu rakamın 44 erkek ve 10 kız takımına yükseldiğini ifade eden Adem Keloğlu, 2022-2023 sezonunda da Kastamonu Futsal Ligi'ni kurmak istediklerini söyledi.

ASKF Başkanı Adem Keloğlu ayrıca sporcuların yaz aylarında boş kalmaması için mahalleler arası futbol turnuvasını düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın