TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

HKÜ sporda başarıya abone

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) öğrencileri, bu yıl Türkiye’de düzenlenen üniversitelerarası spor müsabakaları ve şampiyonalarında kazandıkları kupa ve madalyalar ile dikkat çekmeye devam ediyor.
Geçen hafta üniversitelerarası Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda madalyaları toplayan HKÜ bu kez de Kick Boks’da bronz madalya kazanmayı başardı. Tokat’ta düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonasında, HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ebubekir Yunus 67 kiloda Full Contact kategorisinde iki kez üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

“Sporda elde ettiğimiz başarılardan dolayı mutluyuz”
HKÜ’nün sporda elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Geçtiğimiz hafta yüzmede gelen başarının ardından bu kez de kickboksta sporcumuzun madalya kazanması bizleri çok mutlu etmiştir. Katıldığımız her şampiyonada kürsüye çıkan öğrencilerimizin, üniversitemizin sportif başarılarını duyurmaları bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Üniversitemiz her zaman sporu ve sporcuyu desteklemektedir. Elde ettiği başarıdan dolayı sporcumuz Ebubekir Yunus’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Madalyasını depremde hayatını kaybeden arkadaşlarına adadı
Çocukluktan bu yana Kick Boks sporu ile uğraştığını belirten profesyonel iki siyah kuşak sahibi Ebubekir Yunus, “Yakın zamanda büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ben de bugün kazanmış olduğum bu madalyayı depremde hayatını kaybeden üniversitemizdeki arkadaşlarıma adamak istiyorum. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşanmasın. Bu şampiyonaya katılmamda desteklerini esirgemeyen başta üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sefere altın madalya kazanacağım” diye konuştu.