TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Yeni Azerbaycan Partisi heyeti AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'u ziyaret etti

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budaqov ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti.
Yeni Azerbaycan Partisi heyeti AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'u ziyaret etti
AA - AK Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette konuşan Kurtulmuş, iki ülke arasında uluslararası ilişkiler bakımından örnek teşkil eden mükemmel bir ilişkinin söz konusu olduğunu söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın, her alandaki işbirliğini tek devlet gibi yürüttüğünü belirten Kurtulmuş, bütün dünyanın, iki ülkenin birbirinin yanında olduğunu bildiğini ifade etti.

Bu yakın ilişkinin, her iki ülkeye de güç kattığına işaret eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yakın dostluğu ve bütün meselelere vakıf liderlikleri çerçevesinde yürütülen işbirliğinin, her gün biraz daha ileriye gittiğini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kurtulmuş, bu çerçevede AK Parti ile Azerbaycan'da iktidar partisi olan Yeni Azerbaycan Partisi arasındaki ilişkilerin, devletler arasındaki bu mükemmel ilişkilerin izdüşümü olduğunu kaydetti.

Her iki partinin de uzun süredir yakın ilişki içinde olduğuna işaret eden Kurtulmuş, bu dostluğun AK Parti'ye de Türkiye'ye de güç verdiğini vurguladı.

"Seçimler hayati önem taşıyor"
Budaqov'un, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Yeni Azerbaycan Partisi ve Azerbaycan halkının desteğini ifade etmek için Türkiye'de olduğunu belirten Kurtulmuş, bu ziyaretin tarihi öneminin olduğunun altını çizdi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin siyasi tarihinin en önemli seçimine girdiğine dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle 'asrın felaketi'nden sonra, Türkiye'nin bundan sonra yeniden imar, ihya ve inşasının birinci gündemimiz olduğu bir dönemde, bu seçimlerin fevkalade hayati önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu anlamda Yeni Azerbaycan Partisinin, partinin lideri olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın, değerli dostlarımız başta Tahir Bey olmak üzere, Yeni Azerbaycan Partisindeki arkadaşlarımızın, dostlarımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na bu seçim sürecinde verdikleri desteğin hayati bir öneminin olduğunu ifade etmek isterim. Bizim açımızdan da büyük bir manevi destektir, büyük bir güçtür. Bize güç verdiniz."

"Bu süreçte AK Parti'nin yanındayız"
Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budaqov da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Türkiye'de seçim startının verildiğini anımsatan Budaqov, bu süreçte AK Parti'nin yanında olduklarını dile getirdi.

Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin önemine vurgu yapan Budaqov, bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev'in dostluğunun çok önemli payının olduğunu söyledi.
Yorum Yazın