TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Akşener masaya dönecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından siyasette sıcak dakikalar yaşanmaya devam ediyor.
Akşener masaya dönecek mi?
Millet İttifakı'nın saat 14.00'te yapılması planlanan toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmesinin ardından saat 15.00'e ertelendi.

Millet İttifakı, bugün Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Altılı Masa'nın 2 Mart'taki toplantısında yaşanan kriz sonrası yoluna Beşli Masa olarak devam eden Millet İttifakı'nın bugün gerçekleştireceği toplantıya Meral Akşener'in katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Yurttaşlar, toplantının ertelenip ertelenmediği araştırıyor.

İYİ PARTİ'DEN BASIN AÇIKLAMASI: TOPLANTIYA KATILMASINI BEKLİYOR VE UMUT EDİYORUZ
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın ziyaretinin ardından basına yaptığı açıklamada, "Masada yaşananları izleme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik. Önümüzde seçim var. Ayrılığa tahammül yok. Tekrar bir araya gelme milletimizin arzusu. Biz de bunu ilettik. 13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından sayın başkanımız daha önce mutabık kaldığımız ilkesel çerçeveyle bir uzlaşı sürecini yürütmüş ve buraya kadar gelmiştir. Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneriyle millet ittifakına önerisini oluşturmuştur. Belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili 2 cumhurbaşkanı yardımcısı olma yolunda önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır. Toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'den Yavaş ve İmamoğlu için 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı' önerisi
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "İki belediye başkanının şimdiden ilan edilmiş Cumhurbaşkanı yardımcısı teklifini kendilerine sundu. Şimdi onu bekliyoruz.Biraz önce Sayın Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili iki Millet İttifakı Belediye Başkanı ile görüştü ve teklifini iletti. İlk defa Cumhurbaşkanı adayı ile cumhurbaşkanı yardımcılarının isimleri zikredilmiştir" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener parti genel merkezinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Yaklaşık 15 dakika süren görüşme sonrası belediye başkanları açıklama yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Türkiye’mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde, milletimizin ve memleketimizin geleceği açısından 6’lı masanın stratejisinin varlığının önemli olduğunu farkındayız. Bu önemine binaen buradayız. Saygıdeğer başkanımızla duygularımızı paylaştık" diye konuştu.

ABB Başkanı Yavaş ise yaptığı açıklamada, "Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra tekrar bir araya gelinmesi arzu halkımızın arzusu. Genel başkanımıza ilettik. Değerlendirecekler" ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Görüşme yaklaşık 15 dakika görüştü.

Akşener'den yeni öneri
Ziyaretin amacı ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla netleşti. Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi. Zorlu, Akşener'in ilerleyen saatlerde öneriyi Kılıçdaroğlu'na aktaracağını da kaydetti.

Akşener kurmaylarıyla görüştü
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yöneticileriyle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, "İyi olacak." derken İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'dan ''Demokrasilerde çare tükenmez.'' ifadesini kullandı.

Öte yandan Millet İttifakı'nın saat 17:00'de Saadet Partisi Genel Merkezi önünde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor. 

Yorum Yazın