TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Yaza özel tatlı tarifleri

Yaz aylarında sıcaklardan ötürü besin tüketiminde aşırıya kaçmamak ve özellikle şerbetli ve yağlı tatlılara dikkat etmek gerekiyor. İşte yaza tat katacak birbirinden lezzetli, hafif ve sağlıklı tarifler…
Yaza özel tatlı tarifleri
SEYYAH DERGİSİ AĞUSTOS 2019 - Unsuz Yulaflı, Muzlu kek

Malzemeler:
60 gr. yulaf, 2 büyük muz, 64 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış), 2 yumurta, 50 gr. bal ya da Hindistan cevizi şekeri, 5 gr. kabartma tozu, 2 gr. tuz, 5 gr tarçın, 5 ml. vanilya esansı, 125 gr. çikolata parçacıkları.

Tarif: Fırını 170 derece açın. Blender ile yulafı toz haline getirip karıştırma kabına boşaltın. Üzerine kuru malzemeleri, tuz, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin. Muzları da blender’dan geçirin. Bu işlemin yarısında blender’ın kapağını açıp tereyağını ekleyerek blender’a devam edin. Bu karışımı kuru malzemelerin olduğu kaba boşaltın. Son kez blender’da yumurtaları iyice karıştırıp, çırpılmış hale gelince karışım kabına boşaltarak bütün malzemeleri karıştırın. En son çikolata parçalarını ekleyip, spatula yardımı ile karışımı alttan üste doğru harmanlayın. Baton kek kalıbına yağlı kağıtları keserek döşeyin. Karışımı kalıba dökün. Dilerseniz ekstra yulaf ezmesini üzerine serpebilir, dilerseniz ince muz dilimlerini en üste yavaşça yerleştirebilirsiniz. Üzerine çok az beyaz şeker serperek fırına verin. 35-45 dakika pişirin. 35. dakikada ince bir çubuk yardımıyla kekinizi kontrol edebilirsiniz. Çubukta çok yapışkan bir karışım varsa 10-15 dakika kadar pişirin.



Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Malzemeler: 125 gr. Hindistan cevizi unu, 3 gr. karbonat, 2 gr. tuz, 2 yumurta, 30 ml. zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı, 60 ml. maple ya da bal, 80 gr. çikolata parçaları, 1 damla vanilya esansı, 30 gr. tereyağı.

Tarif: Un, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, bal, yağ ve vanilyayı karıştırın. İki kabı birleştirip karıştırın. 180 derecede 10-12 dakika pişirin.



Yer Fıstıklı Cheesecake

Malzemeler: Taban için 200 gr. digestive bisküvi ya da Burçak, 50 gr. işlenmemiş kabuksuz yer fıstığı, 100 gr. çikolata parçacıkları, 50 gr. yumuşak tereyağı. Karışım için 900 gr. labne, 4 yumurta, 5 yumurta sarısı, 40 gr. pekmez, 115 gr. bal, 190 gr. krema, 450 gr. yer fıstığı ezmesi. Sos için 60 gr. bal, 25 gr. pekmez, 45 gr. mısır nişastası, 400 ml. süt, 150 gr. yoğurt, 150 gr. yer fıstığı ezmesi.

Tarif:Fırını 170 derecede ısıtın. Mutfak robotuyla bütün taban malzemelerini bir arada hamur haline getirin. Çapı 23 cm. olan kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile tabanını ve yanlarını kaplayın. Hazırladığımız hamuru yavaşça kalıbın tabanına yayın ve buzdolabına kaldırın. İç harcı hazırlamak için labne, krema, bal, pekmez ve yer fıstığı ezmesini beş dakika boyunca çırpın. Bütün malzemelerin harmanlandığına emin olduktan sonra yumurtaları ekleyip, hava kabarcıklarının olmaması için yavaşça ve iyice çırpın. Tabanın olduğu kalıbı çıkarıp, sıvı karışımı kalıba dökün. Bir buçuk saat boyunca pişirin. Ardından fırının kapağını aralayın ve 30 dakika boyunca fırının içinde bekletin. Bu sayede üzerinin çatlamasını engellemiş olacaksınız. Bu esnada sos için bütün malzemeleri sos tenceresinde orta ateşte çırpma teli ile koyu kıvama gelene kadar çırpın.

Yorum Yazın