TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Venedik’te alışveriş

Venedik’te maske nereden alınır?
Venedik’te alışveriş
Her yıl şubat ayında dev bir maskeli baloya dönüşen Venedik Karnavalı’nın geçmişi 11. yüzyıla kadar uzanıyor. San Marco Meydanı’ndaki şovlarla start alan karnavala renk katmak için doğru maskeyi seçmenizde fayda var.

İşte maske alışverişi için

iki adres. İl Canovaccio: Holywood yıldızlarının tercih ettiği dükkânda Venedik’e özgü maskelerin hemen her türlüsü satılıyor.
Ca’ Macana: Burada maske alışverişinin yanı sıra, zanaatkârlardan ders de almak mümkün.



Durakta Edebiyat

Fransız bir girişim ekibinin geliştirdiği kısa hikâye otomatları, Fransa’daki toplu taşıma duraklarının havasını değiştirdi. Sırada İstanbul var.Fransa’nın Grenoble kentinde kullanıcılara sunulan hikâye otomatları yolculara, taşıtlarını bekleyecekleri süre boyunca okuyacakları kısa öyküler, haikular ya da şiirler sunuyor. Kullanıma ücretsiz olarak sunulan bu makinelerden yolcular 1, 3 ve 5’er dakikalık okuma sürelerini seçerek, bir fişe basılan hikâyelerini temin edebiliyorlar. Dahası, makinelerde şu an 600’den fazla kısa hikâye bulunuyor. Makineyi keşfeden Quentin Pleplé, Good Magazine’e verdiği röportajda Short Edition’da şu an 141 bin üye ve 1.100’den fazla yazar olduğunu belirtmiş. Makinede yer alan kısa hikâyeler de sitenin oluşturduğu bir kurul tarafından seçiliyor. Bu makineleri tasarlayan ekip fikri bir metro yolculuğu sırasında yiyecek otomatlarının başındayken edindiklerini söylüyor. Boş zamanları geçirmek için verimli bir yol olarak sundukları hikâye otomatlarının, insanları bağımlısı haline geldikleri akıllı telefonlardan bir nebze de olsa uzaklaştırmak da fikrin altında yatan sebeplerden. Uygulama Türkiye’ye gelirse toplu taşıma araçlarını kullananların hayatının renkleneceği şimdiden konuşuluyor.

Yorum Yazın