TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali 33. Kez Düzenlendi

Bu yıl 33. kez düzenlenen, Gün Medya Grup ve Atlas Global’in Ana Sponsor olduğu Taşköprü Kültür ve Sanat Festivali, protokol eşliğinde kurdele kesimi ile başlatıldı.
Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali 33. Kez Düzenlendi
SEYYAH DERGİSİ EYLÜL 2019 - Kastamonu Taşköprü’de geleneksel hale gelmiş bu yıl 33.’sü düzenlenen, 280 bin kişinin katılım göstererek rekor bir sayıya imza atan Kültür ve Sarımsak Festivali tamamlandı. Gün Medya Grup ve Atlas Global’in Ana Sponsor olduğu çeşitli etkinlik, yarışma ve konserlerin düzenlendiği festivalin tüm ayrıntıları içeriğimizde. Bu yıl 33. kez düzenlenen, Gün Medya Grup ve Atlas Global’in Ana Sponsor olduğu Taşköprü Kültür ve Sanat Festivali, protokol eşliğinde kurdele kesimi ile başlatıldı.Festivalin açılışı, Taşköprü’de kurdela kesilerek yapıldı. Kurdela kesimi sonrası ilçe merkezinde kurulan festival caddesinden vatandaşlar eşliğinde fuar alanına gidildi. Kastamonu Valisi burada traktörleri inceledi ve üreticilerle konuştu. Ardından protokol ve vatandaşlar farklı ülkelerden gelen gösteri ekiplerinin oyunları ile Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü. Festival alanında protokolden; Taşköprü Belediye Başkanı, Kastamonu Milletvekilleri ve Kastamonu Valisi açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.



Cengiz Aygün’e özel teşekkür

Festivalin Ana Sponsorluğu üstlenen Gün Medya Grubu Onursal Başkanı Cengiz Aygün, protokolde yer aldı. Cengiz Aygün’e programda Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından özel plaket verildi. Kendisine Kastamonu Taşköprü halkı tarafından da yoğun ilgi vardı. Festival Ana Sponsoru olup etkinliğe katılamayan Atlas Global sahibi Murat Ersoy adına plaketini Necdet Emre Aygün aldı. Programda Hindistan, Sırbistan, Güney Kore, Bulgaristan, KKTC, İstanbul Tuzla ve Taşköprü dans ekiplerinin gösterine yer verildi.



Türkiye’nin en iyi sarımsağı seçildi

Gün Medya Grup ve Atlas Global’in ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalde “En İyi Sarımsak Üreticisi”, “En İyi Buzağı Yetiştiricisi” ve “En İyi Kuzu Yetiştiricisi’’ seçildi. Halkın yoğun katılım gösterdiği yarışmada; buzağılar, sarımsaklar ve kuzular sergilendi. Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada, 27 numaralı sarımsağın yetiştiricisi Yunus Ulu birinci seçildi. 2019 yılının en iyi sarımsak üreticisi seçilen Ulu, bir yıllık emeğinin karşılığını aldığından dolayı mutlu olduğunu belirtti. En iyi sarımsakla birlikte; en iyi buzağı ve kuzu yetiştiricisine de ödül verildi.



Taşköprü Belediye Başkanı, Festivali için açıklamalarda bulundu

Seyyah Dergisi olarak yaptığımız özel röportajda, festivalde yer alan en iyi sarımsak, buzağı ve kuzu yetiştiricisinin seçildiği yarışmada, neler hissettiğini sorduğumuz soruya Çatal, “Ben Taşköprü’nün esnafıydım, halk beni Taşköprü Belediye Başkanı yaptı. Bu ilk belediye başkanlığımda, bu kadar kalabalık olması beni onurlandırdı ve mutlu etti.” dedi. Geçen yıla oranla bu yıl festivalde ne gibi değişiklikler görüyoruz sorumuza ise “Bizim festivallerimize 4 gün boyunca 150 bin insan gelir ama bu sene 200 bin kişiden fazla kişi gelecek, Batı Karadeniz ve Kastamonu’da en büyük festival Taşköprü Festivali, bugünkü amacımız; sarımsağa ödül vermek, tarımı da güçlendirmek.” dedi. Son sorduğumuz, önümüzdeki yıl katılacaklar için ne gibi farklılıklar görecek sorumuzaysa ‘ Sarımsak deyince dünyada Taşköprü diyorlar ama Taşköprü’nün sadece sarımsağı meşhur değil. Paphlagonia’ya başkentlik yapan Pompeipolis, Taşköprü’de. Önümüzdeki yıllarda buraları öne çıkaracak festival ve etkinlikler yapacağız.’ cevabını verdi.



Ali Kınık Taşköprü Sarımsak Festivalinde sevenleriyle buluştu

Ali Kınık’ın sahne aldığı konserde, Taşköprülü binlerce kişi konser alanını doldurdu. İki saat boyunca şarkılarını söyleyen Kınık’a sevenleri ve Taşköprülüler eşlik etti. Ali Kınık, ‘Ali Ayşe’yi seviyor’ adlı şarkısını sevenleri için seslendirdi. Konser boyunca seyircilerin beklediği şarkısını söyleyince, alanda ki herkes telefonlarının ışıklarını açtı ve şarkının sözlerine eşlik etti. Sık sık alkışlanan Kınık, sevenleri ve konsere katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. Ali Kınık sahne almadan önce Orhan Canayakın’da sahne alarak, konser alanında ki seyircileri hareketli şarkılarıyla coşturdu.
Konserde Gün Medya Grubu’nun ana sponsorluğunu üstlendiği Leon Spor Kulübü sporcuları, sahneye çıkarak şov yaptı. Küçük büyük bütün sporcular, seyirciler önünde gösterilerini gerçekleştirerek alkış topladı.

Sarımsak Festivalinde trap atışları yapıldı

Taşköprü Belediyesi ve Taşköprü Avcılar, Atıcılar ve Olta Balıkçıları Derneği ile ortaklaşa olarak Kabayazı Mevkii’nde düzenlenen atıcılık yarışmaları festivalin 3. gününde yapıldı. Taşköprü Belediye Başkanı ve atış severler etkinliğe katılımlarını gerçekleştirdi. Başkan Abdullah Çatal trap atış yaparak açılışı gerçekleştiren isim oldu.

‘Taşköprü Festival Güzeli’ seçildi

Festivalin en ilgi çekici yarışmalardan biri olan, seyircilerin büyük ilgi gösterdiği güzellik yarışması düzenlendi. Adaylar; Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Güney Kore, Hindistan, Kıbrıs gibi ülkelerden katıldı. Jüri değerlendirmesi için tek tek yürüyen güzeller, kalabalığın önünde turladı. 13 adayın katıldığı yarışmada ilk turda 5 kişi elendi ve 7 kişi finale kaldı. Finale kalan kişilerden 4 kişi ödül almak için seçildi.
4. Sırada ‘Gelinlik Güzeli’ unvanıyla Türkiye’den İlayda Yazıcıoğlu, 3. sırada ‘Pompeopolis Güzeli’ unvanıyla Bulgaristan’dan Vanesa Celebska, 2. sırada ‘Sarımsak Güzeli’ unvanıyla Sırbistan’dan Hana Nitceviç ve 1. sırada ‘Taşköprü Festival Güzeli’ unvanıyla Bulgaristan’dan Boriyana Gırozeva oldu.

Tuğçe Kandemir ve Bilal Sonses Taşköprüyü salladı

Gün Medya Grubu ve Atlas Global ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde, ‘Bu Benim Öyküm’ şarkısıyla çıkış yapıp milyonların beğenisini kazanan Tuğçe Kandemir, Taşköprü Sarımsak Festivalinde konser verdi. Binlerce kişi Kandemir’in şarkılarına eşlik ederken, müzik dolu bir akşam yaşandı. Sağanak denilecek bir yağmur yağmasına rağmen, sevenleri Kandemir’i yalnız bırakmadı. Yağmurun altında binlerce kişi şarkı söyledi. Tuğçe Kandemir konserde kendi şarkılarının yanı sıra farklı şarkıları da seslendirip kulakların pasını sildi. Zaman zaman hayranları telefon ışıklarıyla sözlere eşlik ederek konseri renklendirdi.
Taşköprü Sarımsak Festivaline rekor katılım, 4 günde 280 bin kişi Festivalin ve konserlerin ana sponsorluğunu üstlenen Gün Medya Grubu ve Atlas Global’in desteğiyle Taşköprü, konser dolu bir festival geçirdi. Konserlerde Ali Kınık, Tuğçe Kandemir, Azerin, Kıraç gibi ünlü isimler yer aldı.
Kıraç festivale damga vurdu Festivalin son gününde müzik dünyasının duayenlerinden Kıraç konser verdi. Binlerce kişiye büyüleyici sesiyle şarkılar söyledi. Yılların birikimini sahneye yansıtan, adeta müzik şöleni sunan ünlü şarkıcı, Taşköprü’de tarihi bir akşam yaşattı. Seyirciler sahneye kadar gelip bariyerleri aştı. Küçük büyük yaştan herkes Kıraç’ı büyük bir zevkle dinledi. Kıraç sahnede çok uzun süre kalıp, son güne ve festival bitimine yakışır bir kapanış yaptı.

Gün Medya Grubu ve Atlas Global’e destekleri için özel teşekkür

Festivalin ana sponsoru olan Gün Medya Grubu ve Atlas Global’e Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından sahnede plaketler verildi. Plaketleri Gün Medya Grubu ve Atlas Global adına Necdet Emre Aygün aldı. Ayrıca Gün Medya Grubu Onursal Başkanı Cengiz Aygün’e desteklerinden dolayı defalarca teşekkür edildi. Taşköprü halkı, bu teşekkürler sırasında alkışlayarak minnetlerini belirtti.
Toplamda 4 gün süren festival birbirinden farklı, renkli etkinlik ve konserlerle tamamlandı. Katılanlara teşekkür edilip festival sonunda dakikalarca süren havai fişek gösterisiyle kapanış yapıldı.

Azerin ‘Çırpınırdı Karadeniz’ ile Taşköprü’deydi

Çırpınırdı Karadeniz türküsünü seslendirerek Türkiye’de tanınan Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin, Taşköprülü halka konser verdi. Konserinin sonlarına doğru sahneden aşağı inip seyircilerin arasına yaklaştı. Büyük ilgi alan sanatçı şarkı aralarında birlik ve beraberlik mesajları vererek alkış topladı. Türkiye ve Azerbaycan arasında söylediği şarkılarla gönül bağını pekiştiren şarkıcı, güçlü sesiyle kulakların pasını sildi. 4 Gün boyunca harika konserleri halkla buluşturan 33. Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali son buldu. Festival sonunda yaklaşık
10-15 dakika süren uzun bir havai fişek gösterisiyle gökyüzü ışıldatılarak harika bir kapanış yapıldı.
Yorum Yazın