TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Sandala binen cariyelere servet

5. Özel Koleksiyonlar Müzayedesi kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Fausto Zonaro’nun “Üsküdar’dan Sandala Binen Feraceli Cariyeler” isimli eseri 600 bin TL’ye alıcı buldu.
Sandala binen cariyelere servet
SEYYAH DERGİSİ MAYIS 2017 - Beyaz Müzayede’nin gerçekleştirdiği 5. Özel Koleksiyonlar Müzayedesi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Aziz Karadeniz tarafından yönetilen ve koleksiyonerlerin merakla beklediği müzayede, oryantalist ustaların seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.



Geri Benardate’nin 30 yılı aşkın sürede bir araya getirdiği Osmanlı ve Türk klasik sanat eserlerinden antika ve Osmanlı seramiklerine yaklaşık 480 parça değerli eserin yer aldığı müzayedenin ilk bölümü, Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Müzayedede Fausto Zonaro’nun merakla beklenen “Üsküdar’dan Sandala Binen Feraceli Cariyeler” isimli eseri 600 bin TL’lik çekiç fiyatıyla en yüksek fiyata alıcı bulan eser oldu. Zonaro’nun bir diğer yapıtı “Süleymaniye Camii Önünde” 275 bin TL’den alıcı bulurken, Mahmut Cûda’nın “Toprak Vazoda Pembe ve Beyaz Güller” adlı natürmort eseri 160 bin TL çekiç fiyatı ile satıldı.
Sultan İkinci Abdülhamid tarafından dönemin Avusturya Kralı’nın kızına düğün hediyesi olarak verilen, 35 karat elmas ile bezeli Osmanlı saray işi “Sallantılı Çiçekli Dal Üzerinde Zümrüd-ü Anka Kuşu” broş ise 90 bin TL’ye alıcı buldu.

Yorum Yazın