TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Otobüs yolculuğuna ilgi artıyor

Otobüs taşımacılığı, uçak, hızlı tren gibi seyahat yolculukları artsa da vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmeye devam ediyor.
Otobüs yolculuğuna ilgi artıyor
SEYYAH DERGİSİ AĞUSTOS 2019 - Türkiye’de çok değil beş yıl önce 223 milyon olarak tahmin edilen toplam yolcu sayısı, 2018 yılında yüzde 3 düşüşle 216 milyon kişi oldu. Fiyat avantajı bakımından ön plana çıkan ulaşım aracının biletlerinde dijitalleşme oranı da her geçen yıl artıyor. Online otobüs bileti satış oranının ise yüzde 30 seviyelerinde olduğunu söylememiz mümkün.

Diğer yandan güvenli ödeme ve fiyat avantajından dolayı kişilerin bilet satın almaları da hızla dijitalleşiyor. Rakamlar da bu gerçeği bizlere gösteriyor. Önümüzdeki beş yılda otobüs biletlerinde online satışların payının yüzde 50’ye yaklaşacağı öngörülüyor. Açıkçası bu durum, Türk turizmini yakından ilgilendiren bir gelişme.

Gelişen teknoloji seyahat alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Eskiden bilet almak için terminallere gidilirken, yeni dönemde biletler cebimize giriyor. Bu tür kanallardan yapılan işlemlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu dijitalleşmeden otobüs biletleri de nasibini aldı. Özellikle yoğun dönemlerde bu rakamın daha da arttığını söylememiz yanlış olmaz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda bazı otobüs firmalarında online satış oranının yüzde 65’e ulaştığını da vurgulamamızda fayda var.
Yorum Yazın