TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

'İşte Turizm Sektörü'nün en gözde hesabı

Sosyal Medya Marka İndeksi Social Brands’in açıkladığı üzere turizm sektörünün en başarılı markaları belli oldu.
'İşte Turizm Sektörü'nün en gözde hesabı
SEYYAH DERGİSİ - Kasım 2019 -

Turizmin en değerli markalarının yer aldığı 373 instagram hesabı arasında yapılan araştırma neticesinde, Neredekal.com instagram hesabı birinci olarak zirveye yerleşti. Neredekal.com Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş, “Turizm ve seyahat, fotoğraf ağırlıklı bir mecra olması nedeniyle instagramda en çok rağbet gören içerikler arasında yer alıyor. Son dönemlerde sosyal medyada yaptığımız planlı çalışmaların artık meyvesini toplamaya başladık diyebilirim. Ekim ayında yine Boom Social’ın araştırmasında Türkiye’deki farklı sektörlerden 100 marka içinde tüm sosyal medya mecralarımızla yedinci sıraya kadar yükselmiştik. Bir buçuk yıl kadar önce 6 bin olan instagram takipçimiz, ekim ayında 400 bin seviyelerindeydi, Kasım 2019 ayına geldiğimizde ise takipçi sayımız 450 bin sınırına dayandı. Daha da önemlisi, takipçi sayımız artarken etkileşim oranlarımız da yüzde 40 seviyelerinde yükseldi.”



ÖNCE TÜRKİYE’Yİ KEŞFET!
Instagramda yakaladıkları bu önemli başarıyı ifade eden Özkan Özbaş, “Önce Türkiye’yi keşfet mottosu ile hareket ediyoruz. Doğru zamanlarda, doğru içerikleri, değerli bilgi - hikâyelerle zenginleştirerek instagramda paylaşıyor ve gerek dijital, gerekse geleneksel PR ile destekliyoruz. Başarımızın sırrı ise instagram mecrasını takipçilerimize deneyim yansıtan bir mecra olarak kullanmamız. Bir fotoğrafımıza bakan takipçimiz, o bölgeye veya otele gittiğinde ne deneyimleyebileceğini, o an orada olsa nasıl bir şey ile karşılaşabileceğini -manipüle etmeksizin- en gerçekçi ve en çekici görsellerle görebiliyor. Keşif rehberi editörlerimizin değerli içerikleri ile de doyurucu bilgiler eşliğinde tamamlıyoruz. Böylelikle ‘önce Türkiye’yi keşfet’ mottomuza hizmet ederken, takipçilerimize de neden önce Türkiye’yi keşfetmeleri gerektiğini daha iyi ifade etmiş oluyoruz.” dedi.



SOSYAL SORUMLULUK MİSYONU
Özbaş, Neredekal.com şirketinin, sosyal medyadaki gelecek hedefi için de “Türkiye’yi köşe bucak keşfetmek isteyen, farklı konaklama imkânlarını kullanmayı tercih eden, ve sıra dışı deneyimler yaşamak isteyen seyahat severlerin zirveye taşıdığı instagram hesabı olmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Önce Türkiye’yi keşfet’ mottosunu sosyal mecralarda yayarak, ülkemiz adına da bir nevi sosyal sorumluluk misyonunu yerine getirmek ve yurt içi turizminde sıra dışı keşifler yapmaları için de tüketicileri daha fazla cesaretlendirmeye çalışıyoruz.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı. Türkiye’de hayallerinizdeki oteli bulmak ve en uygun fiyat avantajlarına sahip olabilmek için internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın