TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Bir film bir kitap

Sonbaharla birlikte kültür endüstrisinde gözle görülür bir hareketlenme yaşanıyor. İşte soğuk ve yağmurlu günleri keyfe dönüştürebileceğiniz iki güzel öneri.
Bir film bir kitap
OSMAN PAZARLAMA

Recep İvedik karakteriyle 7’den 77’ye herkesin gözdesi haline gelen Şahan Gökbakar, yeni filmiyle sinema salonlarında fırtına gibi esiyor. Senaryosunu Şahan ve Togan Gökbakar’ın birlikte yazdığı filmin yönetmen koltuğunda yine Togan Gökbakar oturuyor. Şahan Gökbakar’ın (Osman) başrolünü oynadığı filmde Selim Akgül (Erkan), Liberat Niyoyandika (Embamba), Feriştah Senem Yıldırım (Songül), Yurtşen Fidan (Methiye), TahsinYıldırım (Rıza), Esra Balıkçı (Serap) ve Şükran Çağman (Adile) da sahne alıyor. Filmin konusu ise şöyle: Osman Pazarlama, âşık olduğu kızla evlenebilmek için başarılı bir iş adamı olabilmeyi hedefleyen Osman Şaşmaz’ın kahkaha dolu hikâyesini anlatıyor. Sevdiği kızın babasına kendini ispat etme hırsıyla türlü maceralara atılan Osman’ın en büyük yardımcıları sağ kolu Erkan ve aile dostlarının kızı Songül’dür. Osman, bu zorlu süreçte zenginliğin aslında çok da uzakta olmadığını anlayacaktır.



OSMANLI MUTFAK İMPARATORLUĞU

Avusturyalı Profesör Bert Fragner, Osmanlı yemeklerinin etkisi altındaki geniş bölgeyi “Osmanlı Mutfak İmparatorluğu” olarak tarif ediyor. Ona göre Osmanlı mutfak imparatorluğu adını verebileceğimiz geniş bir bölge yaşamaya devam ediyor. Osmanlı - Türk mutfağı araştırmacısı Priscilla Mary Işın, Fragner’in bu fikirden yola çıkarak kitabında birbirinden ilginç konuları ele alıyor: 17. yüzyıldan yiyecek manzaraları, Osmanlı’da kadının mutfaktaki rolü, mizaha yansıyan yemek kültürü, Karagöz’de yemek ve mutfak, Osmanlı mutfağında av etleri gibi…

Yorum Yazın