TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Bıg Burn İstanbul Şile'de

Burn enerji içeceği tarafından organize edilen ve üç gün kesintisiz müzik deneyimi ile son iki yılda toplam 45 bin müzikseveri ağırlayan, Türkiye’nin en büyük elektronik müzik festivali Big Burn İstanbul Festivali, 2019’a da damgasını vuracak.
Bıg Burn İstanbul Şile'de
SEYYAH DERGİSİ TEMMUZ 2019 - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, yazın merakla beklenen etkinliği Big Burn İstanbul, her yıl bir öncekinden daha fazla katılımcıyı kendisine çekiyor. Bu renkli etkinlik, uluslararası ve yerel olmak üzere yüz DJ ve prodüktörü, beş farklı sahnede yazın ateşini yükseltmek için ağırlıyor. 26-28 Temmuz tarihleri arasında mavi ve yeşilin kucaklaştığı eşsiz doğası, geniş kamp alanları ve bungalov evlere sahip Şile Woodyville Treehouses’da elektronik müzik severlere kapılarını açacak.

Türkiye, Venedik Bienali'nde
Dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Venedik Bienali 58’inci kez kapılarını açarken, Venedik Bienali Türkiye Pavyonu da 2011 yılından bu yana olduğu gibi bu önemli etkinlikte yer alıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunda hayata geçirilen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl İnci Eviner’in “Biz, Başka Yerde” adlı eseri yer alıyor. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, 24 Kasım 2019 tarihine kadar bienalin ana mekânlarından biri olan Arsenale’de ziyaret edilebilecek. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun açılışı vesilesiyle açıklama yapan Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Sanat yoluyla toplumlar arasında kültürel köprüler kurmayı, karşılıklı diyalogu güçlendirici çalışmalarda bulunmayı çok önemsiyoruz. Çağdaş sanatı, özellikle özgür düşünceyi ve farklı bakış açılarını temsil etmesi nedeniyle değerli buluyoruz. Çağdaş sanat, sanatçıya da izleyiciye de sosyal ve ekonomik sorunlara sanat yoluyla yorum ve eleştiri getirebildiği demokratik bir alan sağlıyor. Merak etmeyi, sorgulamayı, farklılıkları anlamayı teşvik ediyor. Sanat severleri Venedik’teki bu önemli etkinliğe davet ediyoruz.”



Haydi Çocuklar Kazıya
Rezan Has Müzesi, 8-10 yaş arasındaki çocuklar için hem arkeolojik kazı deneyimi hem de eski eserleri koruma bilinci kazandıran çok keyifli bir atölye başlattı. Müze, çocukların yapıcı ve yaratıcı düşünce sisteminin gelişmesi amacıyla 5-7 yaş arasındaki çocuklara “Küçük Arkeologlar Müzede Atölyesi” ile “Çamurdan Komik Maskem Atölyesi” ve 8-10 yaş arasındaki çocuklara “Ben Arkeolog Oldum Atölyesi” düzenliyor. İlk olarak “Toprağın Mirası” sergisinin gezildiği ve 9 bin yıl öncesinden Selçuklu dönemine uzanan zaman yolculuğuna çıkılan atölye çalışmaları kapsamında, çocukların o dönemde yaşamış insanların hayatlarına dair fikir sahibi olmaları, düşünce biçimlerine ve mutluluklarına ortak olmaları amaçlanıyor. “Ben Arkeolog Oldum!” atölyesinde çocuklar, kırmızı çamur, dal parçaları, yapraklar, küçük kazı aletleri gibi doğal ve basit aletler kullanarak kısıtlı süre için bile olsa doğal olanla baş başa bırakılıyor. Ayrıca aileler, atölye çalışmalarına katılan çocuklarıyla Kadir Has Üniversitesi tarihinden bir kesit sunan “Cibali Tütün Fabrikası: Emeğin Mekânı” sergisini ziyaret edebiliyor. 



Oyun Dünyasından Kalk Gel!
Yayıncı - izleyici arasındaki aracılar kalkıyor. Çünkü Türkiye’nin artık aylık bir internet yayıncısı - takipçi buluşması etkinliği var.
Tuna Afşar Akşen ve Can Sungur ev sahipliğinde yapılan Kalkgel Buluşmaları’nda Türkiye’nin en ünlü twitch ve youtube yayıncıları takipçileriyle buluşuyor, oyunlardan, oyun sektöründen ve oyunları ilgilendiren her şeyden konuşup tartışıyor ve paylaşıyor. Etkinlik hakkında konuşan Can Sungur, “Yıllarca sevenlerimize ‘etkinliklere gelin’ dedik. Geldiler de… Fakat bizleri hep uzaktan gördüler. Bir hatıra fotoğrafı çektirmek için saatlerce ayakta beklediler. Şanslı değillerse tanışma fırsatımız olmadı.” diyor. Tuna Afşar Akşen ise şöyle konuşuyor: “Biz de rutini değiştirmeye karar verdik. Mesafeyi kaldırdık. #kalkgel’de takipçilerimizin karşısına çıkmıyoruz. Ekranda gördükleri isimlerin ardındaki insanı tanıyorlar. Bu bizim için inanılmaz bir deneyim.” Her ay düzenlenen Kalkgel Etkinlikleri, sadece İstanbul ile sınırlı olmayacak.



Suç, Dram ve Gerilim: Köstebek
Beş kıtada 45 milyonun üzerinde abonesiyle 30’u aşkın televizyon kanalına sahip olan SPI International, FilmBox kanallarında en seçkin filmlerden ödüllü yapımlara, aksiyondan komediye, romantik filmlerden dramaya kadar birçok kategoride filmi bir arada sunuyor. FilmBox HD, suç, dram ve gerilim dolu hikâyesiyle “Köstebek” filmini seyirciyle buluşturuyor. Ünlü yönetmen Daniel Ragussis’in yönettiği filmin başrollerinde Daniel Radcliffe, Toni Collette ve Tracy Letts yer alıyor. Filmin konusu da bir hayli ilginç: İdealist bir FBI ajanı olan Nate Foster, beyaz ırkın üstünlüğünü savunan radikal bir terörist grubu çökertmek için kimliğini değiştirir. Gelecek vaat eden analist, beyaz ırkın üstünlüğünü savunan tehlikeli yeraltı dünyasının içinde gezinirken hem yeni kimliğine alışmaya hem de gerçek ilkelerine sahip çıkmaya çalışacaktır. Akşam kuşağında gösterilen “Köstebek” filmini Turkcell TV+, Kablo TV, D-Smart ve FilmBox Live platformları üzerinden izleyebilirsiniz.



Açıkhava Geceleri
Bu yıl 30 Haziran’da başlayan konserler, İstanbullulara müzik şöleni yaşatacak. Bu yaz Altınoluk, Ayvalık, Bodrum, Çeşme, Datça, Kuşadası ve Marmaris, yine en güzel konserlere ev sahipliği yapacak. Kendine has tarzı ve yorumuyla müzikseverlerin ilgiyle takip ettiği Ceylan Ertem, 2 Temmuz akşamı Harbiye Açıkhava’da sahneye çıkacak. Bu sene 50. Sanat Yılı’nı kutlayan duayen sanatçı Erol Evgin, en sevilen şarkılarını 3 Temmuz akşamı Harbiye seyircisi ile birlikte seslendirecek. Pop müziğin sevilen seslerinden Levent Yüksel, açık hava sahnesinde 4 Temmuz’da hayranlarıyla buluşacak. Son yıllarda farklı projelerle dinleyicisiyle buluşan Sertab Erener, 6-7 Temmuz’da Açıkhava Sahnesi’ne çıkacak. Harbiye Açıkhava’nın 8 Temmuz akşamı konuğu ise Mor ve Ötesi olacak.
Yorum Yazın