TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Alışverişte En Çok Çinli Turist Harcıyor

Turizm Endüstrisi Bülteni’nin yer alan bilgilere göre ülkemize gelen turistler arasında alışverişe en çok Çinliler bütçe ayırıyor. Çinlileri, sırasıyla Kuveytliler, Suudiler, Katarlılar, İranlılar, Azeriler ve Almanlar takip ediyor.
Alışverişte En Çok Çinli Turist Harcıyor
SEYYAH DERGİSİ AĞUSTOS 2019 - Turizm Yazarları Derneği’nin (TUYED) yayımladığı araştırmaya göre Çinli turist, Türkiye’de yaptığı vergisiz alışverişte açık ara önde. Vergisiz alışverişin (tax free) en etkin veri ve hizmet sağlayıcı kuruluşu Global Blue’nun, bültene özel hazırladığı araştırma göre, bu yılın ocak ile nisan ayları arasında Çinli turistin toplam satışlardaki payı yüzde 14’ten yüzde 20’ye çıktı. Geçen yılın aynı döneminde ortalama harcaması 3 bin 379 dolar olan Çinli turistin bu yılın aynı dönemindeki ortalama harcaması 5 bin 81 dolara ulaştı. Bu da Çinli turistin satın almasının geçen yıldan yüzde 162’lik bir büyüme kaydettiğine işaret ediyor.

Turizm Yazarları Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu, aylık olarak yayımlanacak TE Bülteni (Turizm Endüstrisi Bülteni), Ajans Press, Global Blue ve Nielsen gibi alanının öncü şirketleriyle iş birliği halinde hazırladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Yarattığı 1,7 trilyon dolarlık iş hacmiyle en büyük beşinci sektör haline gelen turizm ölçülürse doğru yönetilir. Bu noktadan hareketle önemli bir çalışma başlattık. Global Blue’nun bizim için hazırladığı veriler, Türkiye’de en fazla harcama yapan turistler hakkında bilgi veriyor. Nielsen’in imzasını taşıyan ‘Turizmin İnternet Trafiği Karnesi’ olarak adlandırabileceğimiz çalışması, seyahat acentaları, oteller, havayolları ve otobüs şirketlerinden siteleri en fazla ziyaret edilenlerin kimler olduğunu ortaya koyuyor. Medya takibi yapan Ajans Press’in verileri ise geçen ay turizm haberlerinin medyaya yansımaları hakkında ayrıntılı bilgiler içeriyor. Önümüzdeki dönemde turizmle ilgili özgün başka araştırmalar için yeni iş birliklerine de gideceğiz.”
Yorum Yazın