TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Ege’ye korona virüsü ile mücadele kapsamında bin tanı kiti

Sağlık Bakanlığı, korona virüsü testi yapmak üzere yetkilendirilen Ege Üniversitesi Hastanesine bin tanı kiti ulaştırdı.
Ege’ye korona virüsü ile mücadele kapsamında bin tanı kiti
Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesini korona virüsü testi konusunda yetkilendirmişti. Bu gelişmenin ardından bakanlık, hastaneye bin erken tanı kiti gönderdi. Ayrıca bakanlık, sağlık çalışanları için 3 bin N-95 maske, bin koruyucu tulum ve diğer malzemeleri çalışanların kullanımına sundu. İhtiyaçların, beş günlük ve haftalık periyotlarla karşılanacağı ifade edildi.
Ülke çapında küresel salgına karşı büyük bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Bölgenin en köklü ve en donanımlı üniversitesi olarak, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ve Sağlık Bakanlığı eş güdümünde gece-gündüz büyük bir özveri ile hizmet veriyoruz. Bu zorlu süreçte sağlık personelimizin hem iş yükü hem de maruz kaldığı risk arttı. Görevleri gereği en büyük riskleri sağlık çalışanlarımız göğüslüyorlar; çünkü onlar hastalarla doğrudan temas gerektiren bir mesleği icra ediyorlar. Sağlık Bakanlığımız olası her türlü tedbirleri alıyor. Bu kapsamda üniversitemize gerekli olan malzemeler gönderilmeye başlandı. Cumhurbaşkanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve Hazine ve Maliye Bakanlığımıza hastanemize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi olarak Kovid-19 ile mücadelede başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere diğer tüm çalışanlarımız ile birlikte devletimizin her zaman yanında ve destekçisi olacağız. Devletimizin bu süreçte yaptığı tüm çağrılara destek vereceğiz" diye konuştu.
Rektör Budak, şöyle devam etti:
"Kovid-19 ile mücadele kapsamında tanı testi yapmak üzere görevlendirilen hastanemize, Sağlık Bakanlığımız tarafından ilk aşamada bin tanı kiti ulaştı. Tanı kitleri biner adet olarak beş günlük periyotlarla hastanemize gönderilecek; ayrıca bu hastalık ile mücadelede birebir hasta ile temas eden gece gündüz demeden çalışan sağlık neferlerimiz için devletimiz 3 bin N-95 maske, bin koruyucu tulum ve diğer malzemeleri de gönderdi. Bu malzemeler de haftalık olarak hastanemize gönderilmeye devam edecek."