TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Röportaj

Zeynep'in Mutfağı'ndan yeni bir tat, 'Pezleme'

Zeynep'in Mutfağı'nın kurucusu olan Zeynep Acar, işletmenin serüvenini ve kendi bulduğu Pezleme'nin detaylarını OGÜNTV'ye anlattı.
Zeynep'in Mutfağı'ndan yeni bir tat, 'Pezleme'
Tuğba Serbest - OGÜNTV bu hafta Zeynep'in Mutfağı'nın kurucusu ve Pezleme reçetesinin sahibi olan Zeynep Acar'la birlikteydi.

Osmanlı Mutfağı lezzetlerinin kaybolmaması için çaba harcayan, sıcacık aile ortamını ve anneliğini işletmesine yansıtan Acar, 'Çocuklar benim hassas noktam, onların temiz ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi için uğraşıyorum.' dedi. 

Zeynep'in Mutfağı'nda Osmanlı Mutfağı lezzetleri dışında, yöresel tatlar ve hatta dünya mutfağından bile esintiler bulunuyor.

Yemeklerini adeta şiir gibi anlatan Acar, 'Yemeklerimde farklı köylerden en doğal malzemeleri kullanıyorum, çocuklar ve misafirlerimiz hem sağlıklı hem doğal beslensinler istiyoruz.' diyor.

Hem sağlığa hem damaklara hitap eden bir tad, 'Pezleme'

İşletme sahibi olmanın yanısıra, 'Pezleme' adını verdiği tarifi kendi uğraş ve denemeleriyle bulan Zeynep Acar, reçetenin patentiyle birlikte tüm isim haklarını satın almış, ve ileride yalnız Pezleme üzerine bir şube daha açmanın hayalini kuruyor.

'İstemek başarmanın yarısıdır, önce cesaret' 

Sosyal medyada çok konuşulan Pezleme'nin ismi Mıhlama ve Pekmezden geliyor. Bu yöresel tadın hem sağlığa hem de damaklara hitap ettiğini söyleyen Acar, bir kadın işletmeci olmak hakkında da 'Elbette zorlukları var, ama istemek başarmanın yarısıdır, önce cesaret etmelerini öneririm.' diyor.

Bu sıcacık mutfağı ziyaret edip Zeynep Hanım'ın güzel yemeklerini tatmanızı öneriyor, iyi seyirler diliyoruz.
Yorum Yazın