TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Yeni Audi A5 Türkiye'de

Audi'nin en güncel modeli Yeni A5 dünya prömiyerini İstanbul, Ingolstadt ve Berlin'de yaptı. Şirketin son modeli böylece sadece Almanya ve Türkiye'de görücüye çıkmış oldu.
Yeni Audi A5 Türkiye'de
AA -

İSTANBUL (AA) Yeni A5, Audi dünyasıyla ilgili her konuda bilgi alınabilinen, tüm modellerin birebir boyutlarındaki sanal versiyonlarının incelenebildiği ve geçen hafta İstinyepark'ta hizmete açılan Audi City İstanbul'da beğeniye sunuldu.

Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeni A5"in Almanya dışında ilk defa görülebildiği ülkenin Türkiye, şehrin ise İstanbul olduğunu belirtti.

Geleceğin "showroom konsepti" olarak açıklanan Audi City'nin Londra, Pekin ve Berlin'den sonra İstanbul'da geçen hafta hizmete açıldığını anımsatan Uluer, burada ziyaretçilerin, uzmanlardan milyonlarca renk, donanım ve model seçeneği ile ilgili daha kişiselleştirilmiş danışmanlık hizmeti de alabildiğini dile getirdi.

Uluer, "Dünyada dördüncüsü İstanbul'da açıldı. Aslında bu durum Audi'nin İstanbul'a, Türkiye'ye ne kadar farklı baktığının göstergesi. Bu Audi City'ler geleceğin perakende deneyiminin dijitale kayacağını bize anlatıyor aslında." dedi.

Türkiye'nin ve İstanbul'un Audi için önemine değinen Uluer, "Şehrin dinamizmi, Türk insanının teknolojiye olan adaptasyonu bu kararda etken oldu. Yeni A5'in dünya prömiyerini Ingolstadt ve Berlin ile eş zamanlı İstanbul'da yapıyoruz." diye konuştu.

Uluer, İstanbul'un sürekli kendini yenilediğini, Türk insanının teknolojiye adaptasyonunun çok yüksek olmasının da prömiyer için İstanbul'un seçilmesini etkilediğini vurguladı.

Audi meraklılarının en yeni modeli dünyanın neresine giderse gitsin fiziki olarak göremeyeceğini aktaran Uluer, "Şu anda sadece dijital ortamda fotoğraflarını ve videolarını görebiliyorlar." ifadesini kullandı.

"Audi, Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güveniyor"
Uluer, Yeni A5'in tasarımında birtakım yenilikler söz konusu olduğunu, ön taraftaki yeni tasarım çizgilerinin aracı daha sportif kıldığını söyledi.

Araçta yeni bir motor yelpazesi bulunduğunu anlatan Uluer, "Bu aracımızı bu sene içerisinde, son çeyreğin başında, ekim-kasım gibi satmayı düşünüyoruz." bilgisini verdi.

Uluer, bu aracın ilk olarak Türkiye'ye gelmesinin, Audi'nin Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvendiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

"Satışlarımız ilk 5 ayda yüzde 12 arttı"
Yılın ilk 5 ayının geride kaldığını, binek otomobil pazarının geçen yıla paralel şekilde ilerlediğini dile getiren Uluer, Audi satışlarının yılın ilk 5 ayında bir önceki yıla göre yüzde 12 arttığını ifade etti.

Uluer, buradaki temel nedenin Yeni A4'ün satışa çıkarılması olduğuna dikkati çekerek, "Audi olarak başarılı bir 2015 geçirdik. Geçen yılı 20 bin 700 adet satışla kapattık. Şirket olarak yıl sonunda bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın