TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

Otoshow Fuarı'nın gözdesi asırlık otomobil oldu

Bursalı bir iş adamının ABD'den aldığı 1915 model Ford T, dün açılan ve son model otomobillerin sergilendiği Otoshow Fuarı'nın en fazla ilgi gören aracı oldu.
Otoshow Fuarı'nın gözdesi asırlık otomobil oldu
AA -

Bursalı bir iş adamının Amerika'dan 2013'te aldığı ve gemiyle 22 günde Türkiye'ye getirttiği 1915 model Ford T, fiyatları 700 bin liraya ulaşan son model araçların sergilendiği Bursa 9. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nın adeta gözdesi oldu.

Klasik otomobil koleksiyonu sahibi Mehmet Nail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asırlık klasik otomobili, Amerika'da bulunduğu sırada gördüğünü ve satmak istemeyen sahibini ikna ettiğini söyledi.

Amerika'da aracı satın aldıktan sonra Türkiye'ye getirmeyi planladığını anlatan Nail, ''İki yıl önce de gümrük yoluyla getirdik. Tam 22 gün süren gemi yolculuğunun ardından 1915 model Ford T klasik otomobilimizi, Bursa'ya getirdik." dedi.

Tekerlekleri ahşap, tamamen orijinal olan aracı arkadaşlarının teklifi üzerine Bursa Otoshow Fuarı'na getirdiklerini ifade eden Nail, "Son model araçlar sergileniyor ancak klasik otomobilimize daha çok ilgi var. Görenler hayran kalıyor. İlk defa bir fuara katılıyoruz.'' diye konuştu.

40 kamera ile alarm sistemi ile korunuyor
Türkiye'de bu kadar eski bir aracı caddelerde görmenin neredeyse imkansız olduğunu aktaran Nail, klasik otomobil tutkunu olduğunu, "1915 model Ford T" ve diğer araçlarına gözü gibi baktığını ve çalınma ihtimaline karşı evlerine 40 kamera ile alarm sistemi kurduklarını ifade etti.

Fuarda Bursa Klasik Otomobilciler Derneği tarafından açılan sergide yer alan asırlık klasik otomobil, en çok ilgi gören araç oldu. Fuara yeni araçları görmeye gelen ziyaretçiler, klasik otomobil önünde fotoğraf çektirdi, araçla ilgili bilgi aldı.

Yorum Yazın