TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Macan'la Satışları Katlanacak

Porsche'nin yeni küçük SUV modeli Macan, 2014 yılı nisan ayında Türkiye'de satışa sunuluyor. İlk etapta 3.0 lt dizel motorla getirilecek Macan'ın satış fiyatıysa 125 bin euro civarında olacak.
Macan'la Satışları Katlanacak
Alman spor otomobil üreticisi Porsche'nin, hem satışlarını artırmak hem de markanın müşteri profilini genişletmek amacıyla geliştirdiği kompakt lüks SUV modeli Macan, 2014 yılının nisan ayında Türkiye'de satışa sunulacak. İlk etapta 3.0 lt dizel motor seçeneğiyle satışa çıkacak Macan'ın başlangıç fiyatının 125 bin euro civarında olması beklenirken, Porsche markasına yeni müşteri kazandıracağı ve satışları iki katına çıkaracağı belirtiliyor.

Markanın ‘giriş bileti'
Adını Endonezya dilinde “Kaplan” kelimesinden türetilmiş. Tıpkı Cayenne gibi, kompakt SUV sınıfında da Porsche'nin “ilk” modeli olan Macan, markanın müşteri profilini genişletmek amacıyla geliştirilmiş. Yılda 50 bin adet üretilmesi planlanan Macan, Türkiye'ye önümüzdeki nisan ayında gelecek ve başlangıç fiyatı 125 bin euro civarında olacak.

Bu yılı 510 adetle kapatacaklarını anlatan Doğuş Otomotiv Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, “Özellikle 2015 yılında Türkiye'deki Porsche satışlarının Macan ile iki katına çıkmasını öngörüyoruz. Bu araç, bir Porsche sahibi olmak isteyenler için giriş seviyesindeki modelimiz olacak” dedi.

Aracın ilk etapta 3.0 lt dizel motor seçeneğiyle getirileceğini söyleyen Gürsoy, bununla birlikte 2.0 lt benzinli ve dizel motor seçeneklerinin de 2015 yılına kadar hazır olmasını beklediklerini kaydetti. Gürsoy, “Bu motor seçenekleri bir miktar gecikmekle birlikte, planlar dahilinde. Bu motor seçenekleri için çok ısrar ettik. Muhtemelen Avrupa'da olmayacak. 2.0 lt benzinlinin 2015'in ilk çeyreğinde, dizelin de aynı yılın sonlarında gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

En büyük showroom geliyor
Doğuş Otomotiv, Maslak'ta yeni showroomu açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 2 bin 150 metrekare kapalı alana sahip merkezin Avrupa'daki en büyük Porsche showroomu olması planlanırken, şubat ayında yapılacak açılışa, Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Porsche'nin yanı sıra firmanın üst düzey yönetiminin de katılması bekleniyor.

Sportif geçmişine saygılı
Alman üreticinin tamamen yeni bir sınıfa girişi anlamına gelen Macan, Porsche'nin beşinci modeli olacak. Tasarım, performans ve sürüş karakteri açısından Porsche genlerini barındıracak Macan, bu nedenle “aynı zamanda spor bir otomobil” olarak niteleniyor. Cayenne'in ön yüzüne benzerliğiyle dikkat çeken Macan'ın arka görünümüyse tamamen kendisine özgü. İç mekan, özellikle de orta konsolda, Panamera'da ilk kez kullanılan ve Vertu telefonları andıran tasarım hakim.

İlk etapta “S” ve “Turbo” olmak üzere iki versiyonla çıkacak Macan'da, dört tekerlekten çekiş ve 7 ileri PDK çift kavramalı otomatik şanzıman standart olacak. Macan S'te 6 silindirli ve çift turbo beslemeli 3.0 lt (340 HP) benzinli ve 3.0 lt V6 dizel (258 HP) motorlar yer alıyor. Araç, benzinli 3.0 lt motorla 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 sn'de, dizelle de 6.3 sn'de tamamlıyor. 400 HP'lik 3.6 lt V6 çift turbo motorlu Macan Turbo ise, bu hızlanma süresini 4.6 saniyeye indiriyor.

Macan'da sportif “Chrono” paketi seçeneği de bulunurken, havalı süspansiyon alternatifi de bulunacak.

Range Rover Evoque, temel iskeletini aldığı Audi Q5, BMW X3 ve Mercedes GLK'yla rekabet etmesi bekleniyor.
Yorum Yazın