TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Hibrit otomobilde vergi indirimi üreticiyi sevindirdi

Lexus'un Türkiye Operasyonlar Direktörü Okutur, hibrit otomobilde vergi indirimine ilişkin, 'Ülkemizde üretimin de hibrit teknolojisine sahip araç kullanım sayısının da artacağını düşünüyorum.' dedi.
Hibrit otomobilde vergi indirimi üreticiyi sevindirdi
AA - Japon otomotiv şirketi Toyota tarafından üretilen ve hibrit teknolojisiyle farkındalık yaratan Lexus'un Türkiye Operasyonlar Direktörü Selim Okutur, hibrit otomobiller için Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) indirime gidilmesine ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında dünya genelinde rekor bir seviyeyle 600 bin adet araç satışı gerçekleştirerek, dünyanın en hızlı büyüyen firmalarından biri haline geldiklerini belirtti.

Premium sınıf üzeri hizmet anlayışıyla Türkiye'nin 60'a yakın noktasında satış sonrası hizmeti verdiklerini ifade eden Okutur, Türkiye'nin vergi sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle markalarının ülkeye geç girdiğini söyledi.

Okutur, "Aslında Avrupa'nın birçok yerindeyiz, fakat Türkiye'ye girişimiz biraz geç oldu. Vergilerden kaynaklanan bir gecikme bu. Markamızın çevreci olmasıyla ünlenmesi ayrıca bizim için gurur verici bir durum. Bunu destekleyen vergi sistemleri henüz yoktu Türkiye'de. Bu yıl itibarıyla girişimizin doğru bir zamanlama olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Hem çevrenize hem cebinize faydası olan bir teknoloji"
Hibrit teknolojisinin hem çevreye hem de tüketicinin cebine faydası olduğuna işaret eden Okutur, "Lexus bu teknolojiyi 10 yıldır kullanıyor. Hibrit araç kullanımı bambaşka bir duygu. Hibrit pahalı bir teknoloji olduğu için Avrupa'da birçok yerde bu sistemi destekleyici politikalar sergileniyor. Şimdi ülkemizde de hibrit teknolojili otomobiller için de gerekli müjde verildi ve ÖTV düşürüldü. Bu sayede ülkemizde üretimin de hibrit teknolojisine sahip araç kullanım sayısının da artacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Müşterimizi gider helikopterle alırız"
Okutur, satış sonrası verdikleri hizmetlerin kalitesinin de araçların kalitesine eşdeğer olduğunu söyledi. Okutur, "Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de müşteriye önem veren bir politika izliyoruz. Örneğin müşterimizin aracı bozuldu ya da teknik servise ihtiyacı var. Bulunduğu yere helikopter sayesinde gerekli teknik servisi sunabiliyoruz. Aynı zamanda müşterilerimize özel tırlarla araç transferi hizmeti de sağlıyoruz. Böylece Lexus sahipleri yurt içinde herhangi bir kente uçakla seyahat ederken, otomobilinin tırla bulunduğu yere gönderilmesi sayesinde aracının keyfini sonuna kadar çıkarıyor." dedi.
Yorum Yazın