Çadır nasıl kurulur ?

Doğada konaklamak için kullanılan yöntemlerden bir tanesi çadır kurmaktır. Peki, çadır nasıl kurulmalıdır ve çadırda kalırken nelere dikkat edilmelidir?
Çadır nasıl kurulur ?
İlk olarak çadır kurulacak bölge düz veya hafif eğimli olmadır. Çadır kurulacak yüzeyin sırta batarak rahatsız edebilecek taş ve ağaç dalları gibi cisimlerden temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca taban kapalı olmadığında çadır kirlenebilir veya nem alabilir, bu yüzden çadırın taban kısmına taban malzemesi yerleştirilmesi gerekir. Kullanılan taban malzemesi sağlam, su geçirmez ve kalın olmalıdır; ancak taşınması zor olan ağır malzemelerden kaçınılmalıdır.

Çadır kurulmadan önce yer seçimi önemlidir. Çadırın kurulacağı bölge düz olmasının yanı sıra güneşli havalarda güneşin rahatsız etmemesi için gölgelik bir alanda bulunmalıdır. Rüzgarlı bölgelerde çadır kuruluyor ise rüzgarın sebep olacağı olumsuzluklardan korunmak adına rüzgarı nispeten daha az alan yerlere çadır kurulmalıdır.

Çadır kurulurken ilk olarak çadırın ön kapı bölümü kapatılmalıdır. Kapı giriş çıkış yapılması tercih edilen bölgeye doğru gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Kurulacak çadır yere serildikten sonra iç tente ve dış tentenin bağlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bağlı olmayan noktalar bağlanmalıdır. Sonrasında çadır çubukları dış tentedeki yerlerine geçirilmelidir. Bu işlem yapılırken çadır çubukları birbirine karıştırılmamalıdır. Bu durum uzunluklarına bakılarak anlaşılabilir ana iki çubuğun uzunluklarıyla diğer çubukların uzunlukları birbirlerinden farklıdır.Bu adımdan sonra çadırın köşelerindeki çiviler çubukların uçlarına geçirilmelidir. Çivilerin iki taraftan da çubuklara geçebilmesi için çubuklar yay şeklini alarak bükülür ve çadır şeklini almış olur. Eğer gerekiyorsa çubuklar çadırın üst tarafında kesiştikleri yerde birbirine bağlanmalıdır. Çadırın köşeleri ve bagaj bölümünün uçları kazıklarla yere sabitlenmelidir. Kazıkları yere çakabilmek için çevreden bulunan taşlar kullanılabilir. Gergi ipleri çakılmış kazıklara tutturulur ve sıkıca bağlanır. Çadırın türüne göre çeşitli aksesuarlar çadıra geçirilebilir. Bu aksesuar güneşlik veya yağmurluk olabilir. Bütün iplerin gerginliği ve çadır kenarları kontrol edilmelidir.

Yağmurlu havalarda çadırı su baskınından korumak ve çadırın etrafındaki suyu tahliye etmek için yağmur hendekleri açılmalıdır. Rüzgarlı havalarda ise çadırın rüzgardan uçmasını engellemek için çadırın kenarlarına ve üstüne ağırlık yapacak şeyler konulabilir.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı Evden eve nakliyat