TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.182
  • Altın 2244.876
  • BIST 100 8792.15
  • Moda

Yazın giyilmemesi gereken kıyafetler

Kadınlar yaz kış görünümleri ve şıklıkları ile öne çıkmayı beğenilmeyi ister.
Yazın giyilmemesi gereken kıyafetler
Sultan Gedik - Ancak yaz mevsimi aşırı sıcaklar nedeniyle tercih edilen kıyafetlerdeki kumaşlar ve bazı detaylarla hem sağlık açısından hem de ortaya çıkabilecek falsolar nedeniyle dikkat edilesi gereken bir dönemdir.

Yaz sıcaklarında saten ve ipek kumaşlar ve bunun yanı sıra her türlü sentetik içeren kumaşlar kıyafetlerde tercih edilmemelidir. Çünkü vücudun hava almasını engelleyen ve aşırı terlemeye neden olan bu kıyafetler birtakım sorunları da yaşatacaktır. Öncelikle aşırı terleme kıyafetlerde tuzlu terle oluşan dalgalanmaları ortaya çıkarması ile kötü bir görüntü yaratırken ayrıca ıslak görünümle rezil edecek sonuçlara zemin hazırlayacaktır.

Vücudu tam saran dar elbiseler ve etekler terleme ile hem rahatsız verir; hem de yapış yapış olmasına neden olur. Buna istinaden de ter kokusu oluşturarak ekşi bir kokuyla kalakalma ihtimalini de ortaya çıkarır.

Aynı şekilde kot pantolonların dar olması hareket alanınızı daraltırken nefes almanızı dahi etkileyecek kasılmalara yol açacaktır. O nedenle bol kumaş pantolonlar tercihiniz olmalıdır.

Yaz aylarında koyu renkli her türlü kıyafet hem güneş ışığını çok emmesi hem de terletmesi ile oluşacak ter izlerini ortaya çıkarması nedeniyle rahatsız edici bir durum! O yüzden açık renkler yaz boyunca tek tercih olmalı. Sıcaktan bunalmak istemiyorsanız koyu renklerden yaz boyunca uzak kalın!



Aksesuarlarda yaz aylarında kenara bırakılması gereken yardımcılar. Deri kayışlı saatler, kolye ve bileklikler terletme ihtimali yaşatan aksesuarlar; o nedenle uzak durmakta fayda var. Ya da gün içinde kullanmaktansa geceleri kullanmak daha mantıklı!

Deri çantalarda yaz mevsiminde terlemeye neden olması açısından taşınmamalı. Bez ya da hasır çantalar en ideal seçim olacaktır. Bu arada saçlara da değinmek gerek! Sıcaklarda güzel görünmek adına saçları açık bırakmak ise kaş yapayım derken göz çıkarmaya neden olur. Çünkü ense terlemesine neden olması ayrıca boyalı saçları olanlar için tam bir felaket! Beyaz en sevdiğiniz tişörtünüzün yakası çoktan mahvoldu. Tercih sizin!
Yorum Yazın