TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Moda

Modanın da kuralı var

Moda herkes için aynı anlam taşımasa da bazıları için stil olmak ve göze hitap etmeyi taşır.
Modanın da kuralı var
Sultan Gedik - Ancak modanın da bazı kuralları olduğunu bilerek hareket etmek modayı iyi görünmek için taşımayı da sağlayacaktır.

Yoksa sadece moda diye her şeyi bir arada kullanmak daha fazla absürt olmaya etken olacaktır.

Öncelikle giyeceğiniz kıyafetlerin vücudunuza uygun olması önemlidir. Dar bir kıyafet giyerek fazlalıklarınızı ortaya çıkarabilir ancak daha uygun bir kıyafetle sihirli dokunuşlar sağlayarak fazlalıklarınızı kapatabilirsiniz. Bazı durumlarda rahat edemeyeceğiniz bir kıyafeti sırf özel günlerde daha iyi görünmek için giydiğinizde rahatsızlığınız gün boyu sürer ve eve döndüğünüzde hemen üzerinizden atmak istersiniz. Böyle durumları yaşamamak adına mutlaka rahat olacağınız giysiler seçmelisiniz.

Dekolte kıyafet seçerken ölçülü olmak gereklidir. Bacaklarınızı açıkta bırakan mini bir etek üzerine çok dekolte bir bluz görünüşün etkisini bozar. Yani dekolteyi daha dozunda kullanmak ve ona göre seçim yapmak gereklidir. Ayrıca mini giydiğinizde rahat olamıyor ve eteğinizi sürekli çekiştiriyorsanız bu durum dikkatleri çekmenizi ve rahatsızlığınızın artmasına yol açar. O nedenle mini giyerken de uygunluğunu iyi ayarlamak gerekir.



Kıyafet alırken sadece beğendiğiniz için değil size uygun olmasına da dikkat ederek seçim yapın. Sırf beğenerek almanız uygun olmayan kıyafetin dolapta beklemesine de neden olur. Çünkü bazen bu tarz kıyafetler uygun olmayan ortamlar nedeniyle giyilemeyebilir.

Her açıdan uyum, rahatlık ve uygunluk moda için önemli bir kuraldır. Moda diye her kıyafeti herkes giyemez. O nedenle düşünerek hareket etmek sağlıklı olacaktır.
Yorum Yazın