TİC Holding Header
  • USD 32.34
  • EUR 35.139
  • Altın 2237.464
  • BIST 100 8753.67
  • Moda

Aşırı sıcaklarda doğru giyinmeli!

Aşırı sıcakların yaz mevsiminde etkili olarak hayatımızı da bunaltması kaçınılmaz bir gerçek! Bunun yanı sıra kıyafet seçimleri bu aylarda oldukça önemli!
Aşırı sıcaklarda doğru giyinmeli!
Doğru kıyafet seçmek sokakta, işte ve gecelerde tarz olmak yerine rahatlığın daha çok istenmesine etken oluyor.

Sıcaklarda kolaylık sağlayacak ve serin tutacak kıyafetler; bir nebze olsun bunaltan sıcaklarda serinlemeye etken olacaktır.

Özellikle yaz mevsimi kot pantolonları tercih edenler için bir işkence. Terlemeyle beraber vücuda yapışması, sıkması ve nefes almayı engellemesi açısından bir kâbus! Kot pantolonlar yerine salaş, geniş ince kumaş pantolonları tercih etmek iyi gelecektir. Ya da capri ve şort keten kumaşlarla tercih edilmelidir.



Doğru kumaş seçimi ve aksesuarları da abartmadan kullanmak gerekli! Vücuda oturan elbiseler yerine daha dökümlü ve rahat modelleri tercih ederek kolaylık sağlamak mümkün! Keten, kot ve sentetik kumaşlı elbiseler yerine daha pamuklu ve bol olan elbiseler hem rahatlık hem de nefes almanıza yardımcı olacak serinliği de size sunacaktır.



Koton kumaşlar sentetik kumaşlara tercih edilmeli dedik bunlarda etekler de aynı şekilde olması gerekir. Eteklerin de salaş ve sarmayan modellerde olması hem sağlıklı hem de gün içerisinde rahat etmeyi sağlayacaktır.

Koyu renkler yaz boyu güneşi absorbe etmesi nedeniyle tercih edilmemelidir. Açık renkler yaz aylarında hem güneşten hem de sıcakta terlemekten alıkoyar. Siyah özelikle tam anlamıyla güneşi emen bir renk kesinlikle alt ve üst kıyafetlerde olmaması gereken bir renk!

Ayakkabılarda mümkün olduğunca günlük giyimlerde açık olacak şekilde bez ya da sandalet deri olarak tercih edilmeli! Deri yüksek ayakkabılar ve kapalı olanlar yazları ayaklarda yanma, terleme ve şişmelere etken! Bu nedenle açık ve rahat olan ayakkabılar tarz olmalı!



Aksesuarlar şapka ve gözlü olarak tercih edilmeli; fular, kalın yüzük, kolye, bileklik ve saat kış mevsimine bırakılmalı!
Yorum Yazın