TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Medya

TİGAD’dan NEVÜ'deki skandala sert tepki

İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, TİGAD Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın ile TİGAD üyesi muhabirlerin Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen programa alınmamasına sert bir dille tepki gösterdi.
TİGAD’dan NEVÜ'deki skandala sert tepki
"NEVÜ Rektörü Semih Aktekin, kariyerinin en kötü kararlarından birini verdi.” diyen Geçgel, “Kendisi bundan sonra ‘gazetecileri engelleyen rektör’ olarak anılacaktır. Kamu adına görev yapan Rektör Aktekin, gazetecilerin kamu görevini engelleyerek hem NEVÜ’ye hem de rektörlük makamına kara bir leke çalmıştır." dedi.

TİGAD Başkanı Geçgel, Nevşehir’de TİGAD üyesi gazetecilerin Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ndeki (NEVÜ) Turizm Haftası programına, rektörlüğün keyfi kararı ile alınmamasını kınayan bir mesaj yayımladı. Okan Geçgel’in mesajı şöyle;

"Bizi engelleyemediler!"
"TİGAD olarak Nevşehir’de yaklaşık 1 ay önce bir skandala tanık olmuştuk. Düzenlediğimiz Dijital Medya Çalıştayı, bir siyasi partinin il başkanının talimatı ile engellenmeye çalışıldı. Bunun sebebi, TİGAD Nevşehir İl Temsilcimiz Can Taşkın’ın, il başkanlığında yaşanan bazı skandalları gündeme getirmesiydi. Yani mesleğini yapan İl Temsilcimiz, adeta cezalandırılıyordu. Tüm engellemelere rağmen beklenenin üzerinde bir katılımla çalıştayımızı yaptık. Ayrıca, Nevşehir’in şanını ve misafirperverliğini tüm ülkeye duyurduk; bizi engellemeye çalışan siyasilerin pervasızlığını da yüzlerine vurduk. Bizi engelleyemediler!

Nevşehir Valisi konuyla ilgilenmedi!
Anlaşılan bu çalıştay bazı kişilerin canını fena sıkmış! Zira TİGAD Nevşehir İl Temsilcimiz Can Taşkın’ın görevini yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Can Taşkın ve ekibi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ndeki turizm programına davet edildi. Davete icabet etmek üzere üniversiteye gittiler. Ancak TİGAD ekibine üniversitede adeta etten duvar örüldü. Güvenlik görevlileri, Can Taşkın ve beraberindeki muhabirleri programa almadı. Rektörlük makamının talimatı verdiğini söylediler. Can Taşkın, durumu bizzat Nevşehir Valisi Sezer Becel’e aktardı. Vali Hanım konu ile ilgileneceğini söyledi; ancak bu konuda herhangi bir girişimde bulunmamayı tercih etti.

"Hem NEVÜ'ye hem rektörlük makamına kara leke çaldı"
NEVÜ Rektörü Semih Aktekin, kariyerinin en kötü kararlarından birini verdi. Kendisi bundan sonra ‘gazetecileri engelleyen rektör’ olarak anılacaktır. TİGAD üyesi olsun ya da olmasın, bir gazeteci davet edildiği programa katılabilir ve bunu kimse engelleyemez! Zira gazeteciler, kamu adına görev yapar. Kamu adına görev yapan Rektör Aktekin, gazetecilerin kamu görevini engelleyerek hem NEVÜ’ye hem de rektörlük makamına kara bir leke çalmıştır.

TİGAD olarak şunun bilinmesini istiyoruz; üniversiteler kimsenin tapulu malı değildir. Bir yerlerden alınan talimatlarla gazetecileri engelleyemezseniz; engellerseniz bunun sonucuna katlanmayı göze almışsınız demektir. NEVÜ Rektörü, hem TİGAD üyelerini hem de diğer bütün gazetecileri karşısına almıştır. TİGAD olarak -hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla- bu işin peşini bırakmayacağız. NEVÜ Rektörü’nün şahsi kini için rektörlük makamını kullanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Unutulmamalıdır ki; TİGAD üyesi gazeteciler, mesleğin onurunu ayaklar altına almaya çalışanlara ve kamu olanaklarını kullanarak gazetecileri engelleyenlere karşı sonuna kadar mücadele edecektir!”

Olay
Nevşehir Valiliği, NEVÜ'de "Turizm Haftası" programı düzenledi. Programa, TİGAD Nevşehir İl Temsilcisi ve CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın ile TİGAD üyesi muhabirler de davet edildi. Programı takip etmek üzere üniversiteye gelen Taşkın ve ekibi, Rektör Semih Aktekin’in talimatı üzerine programa alınmadı. Can Taşkın, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'e durumu bildirdi; ancak valilik gazetecilere uygulanan engellemelere müdahale etmedi. Can Taşkın ve beraberindeki ekibi, rektörlüğün skandal sansür uygulamasına karşı tatsızlık yaşanmaması için üniversiteden ayrıldı.
Yorum Yazın