TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Medya

Srebrenitsa katliamının yıldömünde, şehadete yürüyen Bosnalı kardeşlerimiz anıldı

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Srebrenitsa katliamının yıldönümünde şehadete yürüyen Bosnalı kardeşlerimizi anarak bir açıklama yaptı.
Srebrenitsa katliamının yıldömünde, şehadete yürüyen Bosnalı kardeşlerimiz anıldı
Geçgel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Anneleri evlatsız, çocukları babasız bırakan Srebrenitsa soykırımının acısı, aradan geçen onca yıla rağmen hiç dinmedi.
Bosna'daki savaş sırasında, BM'nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995'te Ratko Miladiç'e bağlı Sırp birlikleri tarafından işgal edilmiş, işgal üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplar'a teslim edilmişti.

Tek dişi kalmış medeniyet canavarı yine Müslüman ve Türk kanı içmek için iştah kabartıyordu. Otobüs ve kamyonlara bindirilen Boşnaklar'dan 8 bin 372'si götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda, depolarda hunharca katledildi. Katledilenlerin cenazeleri, ülkedeki çeşitli toplu mezarlara gömüldü.

Srebrenitsa Katliamı, Sırplar tarafından 8372 Bosnalı'nın Srebrenitsa kentinde Katledilmesi olayıdır. Katliamda kadın ve çocukların da aralarında olduğu 8372 şehit. Bizler tarihin sınırlarını zorlayan Türk tarihinin içerisinde yaşanan acıları ibretleri ile canlı tutmakla ve tekrar yaşanmaması için Devletimizin ve Milletimizin bütünlüğünden mesul olan gazeteciler olarak her an canlı tutuyoruz, TİGAD ailesinin her bir ferdi Dünyanın neresinde olursa olsun acılara ve zulme sessiz kalmayacaktır."
Yorum Yazın