TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Medya

Okan Geçgel: 'Dijital mecralar, hakaret mecraları haline gelmeye başladı'

İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlara tepki gösterdi.
Okan Geçgel: 'Dijital mecralar, hakaret mecraları haline gelmeye başladı'

TİGAD Başkanı Geçgel: Dijital mecralarda dezenformasyon ile ilgili düzenleme yapılmalı
Geçgel, "Dijital mecralar, devlet büyüklerine hakaret mecraları haline gelmeye başladı. Dijital mecralarda dezenformasyon ile ilgili acilen bir düzenleme yapılmalıdır." dedi.
TİGAD Başkanı Geçgel, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geçmiş olsun dilleklerini ilettiklerini belirtti. Geçgel, "Sayın Erdoğan ve eşine dua ediyoruz. Bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz." İfadelerini kullandı.

"Dijital mecralar, hakaret mecraları haline gelmeye başladı"
"Sayın Cumhurbaşkanı ve saygıdeğer hanımefendiye sosyal medya üzerinden yapılan ve suç teşkil eden hakaretamiz paylaşımları kınıyorum." diyen Geçgel, şu ifadeleri kullandı; "Sosyal medya ve dijital mecralar, devlet büyüklerine hakaret mecraları haline gelmeye başladı. Bu konuda sınır tanımayan bazı kişiler var. Son örneğini Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisi ve kıymetli eşinin yaşadığı sağlık sorunu sürecinde gördük. Çeşitli imalarla ya da doğrudan hakaret ederek sosyal medyada dezenformasyon yapan bu kişilerin insani bir durumu hakaret vesilesi yapmalarını kınıyor ve lanetliyorum."

Geçgel, şöyle devam etti; "Dijital mecralarda dezenformasyon ile ilgili acilen bir düzenleme yapılmalıdır. Sosyal medyayı ya da dijital mecraları devlete, devlet büyüklerimize ve değerlerimize hakaret edilebilecek mecralar olarak gören zihniyete karşı önlem alınmalıdır."
Yorum Yazın