TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Medya

Gençler dizi izlemeyi seviyor

Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışması kapsamında yapılan bir araştırmada, gençlerin televizyon izleme oranları araştırıldı.
Gençler dizi izlemeyi seviyor
Medya Takip Merkezi - Araştırma, lise ve ortaokul öğrencisi 3 bin 654 kişiyle yapılırken, gençlerin yüzde 96’sının televizyon izlediği ortaya çıktı. Medya Takip Merkezi (MTM), gençlerin televizyon bağımlılığının medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…

Son zamanlarda televizyon izlemek, boş zaman aktivitesi olmaktan öteye geçti. Öyle ki gençler uyumak, ders çalışmak gibi ihtiyaçların yerine televizyon izlemeyi tercih ediyor. Bu durumda gençlerin yüzde 96’sı televizyon izlerken, yüzde 56’sı dört, yüzde 36’sı iki saat televizyon karşısında geçiyor. Hal böyle olunca akıllara TV bağımlılık mı yapıyor sorusu geliyor. 

Dizi izlemeyen genç yok!

Günün uzun bir bölümünü televizyon karşısında geçiren gençlerin dizi izlemeyi tercih ettikleri ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 41’i haftada en az beş, yüzde 36’sı ise günde iki saat dizi seyrediyor. Oranlara bakıldığında gençler için televizyonu cazip kılan program içeriğinin dizi olduğu görülüyor.

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı rapora göre konu yazılı basında bin 19, internet medyasında ise 2 bin 324 haberde yer aldı.
Yorum Yazın