TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Şarkıcı Ömer Faruk Bostan, Erik Dalı şarkısından dolayı yapımcısıyla mahkemelik oldu

Yıllar önce Erik Dalı isimli şarkısının tüm haklarını yapımcısına devreden şarkıcı Ömer Faruk Bostan, şarkı YouTube'da 360 milyon izlenmeye ulaşınca hakkını istedi. Mahkemeye taşınan olayla Bostan'ın şarkıyı söylemesi bile yasakladı.
Şarkıcı Ömer Faruk Bostan, Erik Dalı şarkısından dolayı yapımcısıyla mahkemelik oldu
Şarkıcı Ömer Faruk Bostan'ın Erik Dalı şarkısı kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaşarak neredeyse her düğün ve kınada çalınmaya başladı. Zamanında şarkının tüm haklarını yapımcısına devreden Bostan, şarkının milyonlarca kez tıklandığını görünce hakkını aramak istedi. Bostan'ın bu hamlesinden rahatsız olan yapımcı ise şarkıcının şarkıyı okumasına yasak koydurttu.

Şarkı dinlenme rekoru kırınca hakkını istedi

Yargıya taşınan olayı köşesinde anlatan Hakan Uç'un yazısında şunları söyledi "Bostan, şarkının bu kadar tıklanıp kendisine para kazandıracağını ümit etmediği için, zamanında belli ki şarkının tüm haklarını yapımcıya vermiş. Şarkı patlayınca 'Hakkımı isterim, hadi kazancı paylaşalım' diye kıvranıp duruyor. Şimdilerde ise bu husumetin dozu artmış, yapımcı bırakın şarkıdan pay vermeyi, şarkıcının bu parçayı okumasını bile engellemiş.
Yorum Yazın