Fatma Güler -
Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, işyeri açmak, konut veya işyeri satın almak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’ye geliyor.
Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay seminer ve özel toplantılarda, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz’de yatırım yaparak, konut satın alarak, Avrupa’da serbest dolaşım ile kalıcı oturum hakkında bilgi verileceğini söyledi. Vatandaşlık programları, Golden Visa (Altın Vize) olanakları, Avrupa’da iş kuranlara devlet desteklerinin neler olduğu ve hızlı çifte vatandaşlık programlarının detayları ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacağını belirtti.
“Önemli Olan VİZESİZ SEYAHAT değil, SERBEST DOLAŞIM”
Tamer Ulay, 29 Ekim 2015’te, Avrupa Birliği, vizesiz seyahat için Türkiye’nin göçmen politikalarındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, Ekim 2016’ya kadar vizesiz seyahat programına dâhil edilebileceğini söyledi. Bu durumun Schengen bölgesine seyahat etmek isteyen Türk Vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması anlamına gelse de pratikte her şeyin o kadar kolay olmadığını vurguladı. Vizesiz seyahat hakkının Türkiye’de AB hayali kuran binlerce yatırımcı ve girişimci tarafından doğru olarak yorumlanamağını belirten Ulay, bu nedenle 20 Şubat’taki seminerin çok yararlı olduğunun altını çizerek, “ Vizesiz seyahat kesinlikle olumlu bir gelişme ancak çok sevindirici bir gelişme değil. Olumlu bir gelişme, çünkü Türk vatandaşları Schengen ülkelerine seyahat için vize kuyruklarına girmek ve vize parası ödemek zorunda kalmayacaklar. Ama atlanan şu ki vizesiz seyahat serbest dolaşım değildir. Vizesiz olarak Schengen bölgesindeki bir ülkeye kadar gidip, sınır kontrollerine takılma ve ülkeye alınmadan geri gönderilme riski vardır. Yapılacak onca masraf sonunda (uçak bileti, yurtdışı çıkış harcı, otel rezervasyon paraları vs), ülkeye giriş yapamadan geri gönderilmenin faturası, vize parasından çok daha yüksek boyutlara ulaşabilir” dedi.
AB Vatandaşlığı Ve Yatırım Şartları ve Ankara Anlaşması Gerçeği…
Bir zamanlar, Avrupa’da yaşamak isteyen Türkler, oturum izni alabilmek için yıllarca uğraşmak veya ciddi oranlarda yatırım yapmaları gerektiğine inanıyorlardı. Oysa yarım asırdır aslında her Türk, Avrupa’da oturum alma hakkına sahip. Zira 1963 yılında Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ve Türkiye arasında yapılan ‘Ankara Anlaşması’ bunu gerektiriyor. Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay özellikle en çok merak edilen Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yaparak veya konut alarak kalıcı oturum ve vatandaşlık programları, iş kurma olanakları, devlet destekleri ve hızlı çifte vatandaşlık programlarının hüsranla sonuçlanmaması için çok iyi anlatılması gerektiğini belirtti. AB işbirliği anlaşması sonrası Avrupa ülkelerine yönelik ‘küçük sermayelerle iş kurma imkanı’ ya da ‘Yurtdışında konut alanlara Avrupa Birliği Vatandaşlığı hakkı’ gibi özellikle yatırımcı ve girişimcilerin çok fazla sorularıyla karşılaştıklarını dile getiren Ulay, ayrıca; göçmenlik hukuku, vize sistemi, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık olanağı sunan ülkelerin göçmenlik programlarına başvuru koşullarında doğru bilenen çok fazla yanlışın olduğunu ve bilgi kirliliğinin giderilmesi anlamında 20 Şubat’ta Avrupa’nın Dev Danışman Şirketlerini bir araya getirecek olan ‘Yurtdışı Göçmenlik’ ve ‘Çifte Vatandaşlık’ Seminerinin Türkiye’de doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmak isteyen profesyoneller için büyük şans olduğunu sözlerine ekledi. 20 Şubat’taki seminere, Portekiz’de konut alarak vatandaşlık programıyla ilgilenenler için, Portekiz hükümetini temsilen Portekiz Yatırım ve Ticaret Ajansından bir yetkili de konuk konuşması olarak katılacak.
TAMER ULAY Kimdir?
Birleşik Krallık vize ve göçmenlik hukuku uzmanı olarak Garth Coates Solicitors firmasında çalışmalarını sürdürmektedir. Başta Ankara Anlaşması, AB Hukuku, evlilik vizeleri olmak üzere çok sayıda vize kategorisinde uzmanlığa sahiptir. İngiliz göçmenlik mahkemelerinde ve yüksek mahkemede, neredeyse tamamı başarıyla sonuçlanan sayısız davaya imza atarak, uzmanlık alanında dünyadaki en başarılı hukukçuları arasında gösterilmektedir.. Çok sayıda yayınlanmış makalesi ve TV röportajı bulunmakta olup, Vizesiz Dünya bloğu’nun da yöneticisidir.
Vizesiz seyahat serbest dolaşım değil
Türkiye’nin göçmen politikalarındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla Ekim 2016’ya kadar Avrupa Birliği’nin vizesiz seyahate yeşil ışık yakması, serbest dolaşım anlamına gelmiyor?
Yorum Yazın