Fatma Güler -
Türkiye çapındaki tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve yurt dışında üniversite öğrenimi gören tüm öğrencilerin katılımına açık olan, çeşitli illerinden çok sayıda başvuru alan yarışmanın son katılım tarihi 4 Mart 2016.
Gençlerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini, toplumsal ihtiyaçları fark etmelerini ve harekete geçmelerini sağlamak amacıyla Kredi Kayıt Bürosu tarafından başlatılan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk yarışmasının üçüncü dönemi üniversitelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Türkiye çapındaki tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve yurt dışında üniversite öğrenimi gören tüm öğrencilerin katılımına açık olan yarışmada üniversiteliler, Çevre, Eğitim, Sağlık ve Spor, Kültür Sanat, Toplumsal ve yarışmaya bu yıl eklenen Findeks Finansal Okuryazarlık olmak üzere toplam 6 farklı kategoride projelerle yarışıyor.
Gençler sosyal sorumluluk konusunda duyarlı
Yarışmaya birçok ildeki farklı üniversitelerden katılım olurken, katılımın yoğun olduğu iller arasında; İstanbul, Ankara ve Eskişehir bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin bireysel ya da grup olarak katılabileceği sosyal sorumluluk yarışmasında, en yüksek puanı alarak büyük ödülün sahibi olan projeye 10.000 TL ya da yurt dışı eğitim fırsatı, her kategorinin birincilerine 5.000 TL, ikincilerine 3.000 TL, üçüncülerine ise 1.000 TL ödülü verilecek. Aralarında İbrahim Betil, Fügen Toksü, Yasemin Salih ve Fatoş Karahasan’ın da bulunduğu seçkin jüri üyeleri tarafından projelerin değerlendirileceği yarışmada tüm kategorilerde ilk beşe kalan projeler sosyal medya oylamasına sunulacak. Oylama sonucunda Sosyal Medya Birincisi olan projeye 5.000 TL para ödülü verilecek. Öğrenciler www.hayaledingerceklestirelim.com adresinden 4 Mart 2016 tarihine kadar başvurularını iletebilirler.
Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:
Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan Kredi Kayıt Bürosu (KKB), sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin, bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunmaktadır.
KKB’nin temel fonksiyonu; üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşması şeklindedir. 2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu, Risk Raporu ve Elektronik Rapor Sistemi ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmetler platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. Findeks, sahip olduğu dünyanın en gelişmiş kimlik doğrulama yapılarından biriyle benzersiz bir hizmet sunmaktadır.
Üniversitelilerden sosyal sorumluluğa yoğun ilgi
Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği Hayal Edin Gerçekleştirelim sosyal sorumluluk proje yarışmasının üçüncü dönemi öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.
Yorum Yazın