Sultan Gedik -
TÜRKİYE VODAFONE VAKFI'NIN GALA GECESİ İŞ VE SİVİL TOPLUM DÜNYASININ ÖNDE GELEN İSİMLERİNİ BULUŞTURDU
Başta kadınlar ve engelli bireyler olmak üzere 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunan Vakıf, kuruluşundan bugüne kaydettiği başarıları ve gelecek planlarını Türk iş ve sivil toplum dünyasından 400'e yakın davetlinin katıldığı gala gecesinde paylaştı. Gecede iş, siyaset ve medya dünyasının tanınmış ebeveynlerinin çocuklarıyla birlikte katıldığı ve ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu bir panel de düzenlendi. Geceye katılan erkek konuklar, Birleşmiş Milletler'in toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı ve Vodafone'un da tüm dünyada desteklediği küresel dayanışma hareketi "HeForShe"ye imza vermeye davet edildi.
8 Ocak2016 – Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye'de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, 2007 yılında kurduğu Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. "Düşler Akademisi" ve "Vodafone Önce Kadın" gibi alanında ilk ve tek olan sosyal projelere fikir ve aksiyon sahipliği yapan Türkiye Vodafone Vakfı, son olarak Birleşmiş Milletler'in tüm dünyada her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için harekete geçmeye davet ettiği "HeForShe" dayanışma hareketine destek vermeye başladı. Türkiye Vodafone Vakfı'nın 9 yıllık başarı öyküsü ve gelecek planları, Türk iş ve sivil toplum dünyasından 400'e yakın davetliyi bir araya getiren gala gecesinde paylaşıldı. Tüm erkek konukların "HeForShe" hareketine imza vermeye davet edildiği gecede iş, siyaset ve medya dünyasının tanınmış ebeveynlerinin çocuklarıyla birlikte katıldığı ve ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu bir panel de düzenlendi. Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu gece, ünlü şarkıcı Candan Erçetin'in konseriyle sona erdi.
Serpil Timuray: "Mobilin gücünü kadınların hizmetine sunuyoruz"
Geceye Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı Serpil Timuray da onur konuşmacısı olarak katıldı. Kadınların eğitim, sağlık, istihdam ve güvenlik gibi alanlarda erkeklere kıyasla daha az ve kısıtlı imkânlara sahip olduğuna ve bu durumun değişmesi gerektiğine dikkat çeken Timuray, şunları söyledi:
"Vodafone olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımı için yapılan yatırımların, toplumsal refah ve kalkınmaya yön vereceğine inanıyoruz. Araştırmalara göre, önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadın, işgücüne katılma potansiyeli taşıyor. 2020 itibariyle, istihdam edilme yaşına gelmiş kadınların önemli bir bölümü, gelişmekte olan ülkelerden çıkacak. Bu kadınlarımızın en büyük yardımcılarından biri ise mobil teknolojiler olacak. Araştırmalarımız, mobil hizmetlerin faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda yaygınlaştırılmasının 2020 yılında 8,7 milyon kadına fayda sağlayabileceğini gösteriyor. Bu veriler ışığında, Vodafone olarak, tüm dünyada, kadınların güçlendirilmesi için programlar yürütüyoruz. Kadınlara desteğimiz, sosyal iş modellerimiz ya da programlarımızla sınırlı kalmıyor. 'Çeşitlilik ve dahiliyet' politikamız doğrultusunda, kadının işgücüne katılımını, kurumsal kültürümüzün çok önemli bir yapıtaşı olarak da görüyoruz. Kadınların güçlendirilmesine yönelik son adımımız olan, Birleşmiş Milletler'in toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için tüm erkekleri harekete geçmeye davet ettiği ve 1 milyar erkeğe ulaşma hedefini belirlediği 'HeForShe' küresel dayanışma hareketine desteğimiz için, bu hedefin %1'i olan 100 bin erkeğin HeForShe destekçileri arasında yer almasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, daha iyi bir gelecek için kadınların hayatın her alanında eşit olarak varlık gösterebildiği bir toplumsal yapıya ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz."
Hasan Süel: "Sosyal projelerle 3 milyondan fazla kişiye dokunduk, 27 milyon TL yatırım yaptık"
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ise konuşmasında şunları kaydetti:
"Türkiye Vodafone Vakfı ile telekomünikasyon sektöründe bir ilk'e imza attık; çünkü, sektörümüzde sosyal sorumluluk projelerine adanmış bu ölçekte başka bir vakıf bulunmuyor. 2007'de Türkiye Vodafone Vakfı'nı kurarken bir söz vermiş ve teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak güçlü yatırımlarla Vakfı sürekli güçlendireceğimizi söylemiştik. Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarında sürdürülebilirliğin önemine inanıyoruz. Dolayısıyla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımıza destek, engelli gençlerimize de umut olmaya devam edeceğiz."
Kızlar babalarını, oğullar annelerini anlattı
Türkiye Vodafone Vakfı Gala Gecesi, açılış konuşmalarının ardından ünlü ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte konuk edildiği ve ağırlıklı olarak HeForShe dayanışma hareketinin ele alındığı bir panelle devam etti. Beyazıt Öztürk'ün moderatörlüğünde gerçekleşen panele Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve kızı Derin Öğüt, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve kızı Pelin Akın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve oğlu Yuşa Şahin, Big Chefs Cafe & Brasserie Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ve oğlu Ali Üner ile Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Vahap Munyar ve kızı Sırma Munyar konuşmacı olarak katıldı.
Gökhan Öğüt: "Kız çocuğu olan yöneticiler sosyal sorumluluk projelerine daha fazla yatırım yapıyor"
Panelin ilk konuşmacısı Gökhan Öğüt, iki kız çocuğu babası olduğunu ve kızlarıyla her zaman bir dost olmaya özen gösterdiğini belirterek, şunları ifade etti:
"Kız çocuğu babası olmak, büyük bir sorumluluk; çünkü baba-kız ilişkisi, kız çocuğunun nasıl bir genç ve yetişkin bir kadın olacağı üzerinde rol oynuyor. Olumlu bir baba-kız ilişkisi, güçlü ve kendine güvenen kadınların yetişmesinde önem taşıyor. Ben de bu sorumluluğun gereğini yapmaya büyük özen gösteriyorum. Hep şöyle bilinir; ebeveynler çocuklarını etkiler. Oysa, son araştırmalar, tersinin de doğru olduğunu gösteriyor. Özellikle kız çocuğu olan üst düzey yöneticiler, çeşitlilik, çalışan ilişkileri, çevre koruma gibi konularda çok daha başarılı oluyor. S&P 500 şirketleri arasında yapılan bir araştırmaya göre, bir şirket en az bir kız çocuğu olan bir üst düzey yönetici tarafından yönetiliyorsa, kurumsal sosyal sorumluluk ölçümlerinde ortalama %11,9 daha yüksek puan elde ediyor ve net kazancından kurumsal sosyal sorumluluk projelerine aktardığı miktar %13,4 daha fazla oluyor. Şahsen, bu tespitlere katılıyorum; çünkü, iki kızımdan aldığım ilhamın şirketimizin sosyal yatırımları hakkında verdiğim kararlar üzerinde etkili olduğunu görüyorum."
Mesiye Teyze duygulandırdı, Candan Erçetin coşturdu
Türkiye Vodafone Vakfı Gala Gecesi'ne, Vakfın ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER'in öncülüğünde bir yıl önce kurulan Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi'nin ilk mezunlarından Mesiye Akgün de konuk oldu. Merkezin hayatını nasıl değiştirdiğini anlatan Akgün, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasına yönelik ilham verici sözleriyle büyük övgü topladı. Konuşmacılarının yanı sıra konserleriyle de dikkat çeken gecede, ilk olarak, Düşler Akademisi'nin müzik atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin ve gönüllü müzisyenlerin kurduğu Social Inclusion Band sahne aldı. Özgün ve başarılı yorumlarıyla dikkat çeken grup, son parçasını genç müzisyen Sırma Munyar ile birlikte seslendirdi. Türkiye Vodafone Vakfı Gala Gecesi'nin kapanış konserini ise ünlü şarkıcı Candan Erçetin verdi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan ve en sevilen parçalarını seslendiren Erçetin, konuklara nostalji ve keyif dolu anlar yaşattı.
Vodafone Grubu'ndan "HeForShe"ye 2 ayda 12 bine yakın imza
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımı hedefi doğrultusunda tüm dünyada "HeForShe" hareketine destek vermeye başlayan Vodafone, aynı zamanda bu hareketin özel sektör, kamu ve akademi çevrelerini bir araya getiren "10x10x10 Etki Programı"ndaki 10 şirketten biri oldu. Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao da programa üst düzey yönetici kategorisinde "Etki Şampiyonu" olarak katıldı. Bu doğrultuda bazı önemli taahhütlerde de bulunan Vodafone, kadınların güçlendirilmesine destek olmak üzere iletişim teknolojilerine erişimlerini artıracak, faaliyet gösterdiği ülkelerde kız çocuklarının eğitimine destek sağlayacak ve halihazırda 7.500 üst ve orta düzey yönetici pozisyonunda kadın çalışan oranını 2020 yılına kadar %30'a çıkaracak. Programa desteğini Kasım 2015'te açıklayan Vodafone Grubu bugüne kadar yaklaşık 12 bin, Vodafone Türkiye ise 1.200 civarında imza topladı. Vodafone'un "HeForShe" destek kampanyasına www.heforshe.org/vodafone adresinden imza verilebiliyor.
Türkiye Vodafone Vakfı hakkında:
Dünya genelindeki 27 Vodafone Vakfı'ndan biri olarak kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, ülkemizde toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2007'den bu yana faaliyet gösteriyor. "Teknoloji hayatın hizmetinde" vizyonu doğrultusunda önemli sosyal projeler gerçekleştiren Vakıf, yaptığı sosyal yatırımlarda, Türkiye'nin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda uzun ve titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçlar haritasını temel alıyor. Türkiye'de hibe veren 7 vakıftan biri olan Türkiye Vodafone Vakfı, bugüne kadar 3 milyonu aşkın vatandaşın hayatına dokundu ve 27 milyon TL sosyal yatırım yaptı.
Türkiye Vodafone Vakfı'ndan 3 milyon kişiye yatırım
Toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, sosyal sorumluluk projelerine bugüne kadar 27 milyon TL yatırım yaptı.
Yorum Yazın