• Kurumsal

Pagder'in Ar-Ge merkezleri yatırım talebi yankı buldu

PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, yeni açıklanan Ar-Ge Reform Paketi ile sanayinin yenilikçi dönüşüme şimdi daha yakın olduğunu söyledi.
Pagder'in Ar-Ge merkezleri yatırım talebi yankı buldu
Fatma Güler - "Ar-Ge Reform Paketi, Sanayimizin Yenilikçive Rekabetçi Dönüşümü İçin Kritik Bir Adımdır''
PAGDER'in plastik sektöründe ivedi olarak Ar-Ge Merkezleri yatırımına ihtiyaç bulunduğu çağrısı yaptığı basın açıklamasından birkaç gün sonra gelen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Ar-Ge Reform Paketi'nde PAGDER'in Ar-Ge Merkezi istihdam talepleri yankı buldu.

Plastik sanayisinde yenilikçi teknolojilerin ve katma değerli üretimin, ürün çeşitliliğinin önemini sıklıkla ve her platformda ifade eden PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği), bu yöndeki çalışmalarıyla da kamuoyunu ve sektörü aydınlatmaya çalışıyor.

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, 11 Ocak Pazartesi, 2016 tarihinde; plastik sanayisinin Ar-Ge merkezleri yatırım ihtiyaçlarını dile getirerek, "Plastik sektörünün Ar-Ge yatırımı, bütün sanayi kollarına ve ülke ekonomisine katkı sağlar" başlığı altında yaptığı basın açıklaması ile konuyu yeniden gündeme taşımıştı.

Reha Gür, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 14 Ocak 2015'te kamuoyuna açıkladığı Ar-Ge Reform Paketi ile PAGDER'in uzun soluklu çabalarının yeni ve olumlu bir aşamaya ulaşmış olmasından gurur duyduklarını söyledi. Gür, "Ar-Ge Reform Paketi, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de plastik sanayisinin yenilikçi ve katma değerli ürünlerle gelişmesi, küresel ölçekte rekabetçi bir yapı kazanması için önemli bir kazanımdır. Özellikle Ar-Ge'de çalışan sayısı gibi bazı kısıtlamalarla ilgili yeni açılımlar sektörün geleceği açısından son derece önem taşıyor" dedi.

Küçük ve orta ölçekli üreticilerimizi birer Ar-Ge Merkezi'ne dönüştürebilmek, Ar-Ge personel sayısının tek haneli sayılara indirilebilmesi ile mümkün!
PAGDER (Plastik Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, yeni pakette Ar-Ge merkezlerinin istihdam ortamı konusundaki iyileştirmelere dikkat çekerek şunları söyledi: "Tüm dünyada plastik, yenilikçi çalışmalar sayesinde farklı biçim ve işlevlerle geleceğin malzemesi olarak yeni pazarların oluşmasını sağlıyor. Türkiye plastik sanayisi, dünyanın yedinci, Avrupa'nın ise ikinci büyük üreticisi kimliğiyle ancak kendi Ar-Ge merkezlerini kurarak küresel rekabette ciddi bir fark yaratabilir. Ayrıca KOBİ ağırlıklı sektörümüzde Ar-Ge istihdam koşullarının mevzuat ve destek açısından iyileştirilmesi süreklilik gerektiren bir konudur. Ar-Ge Reform Paketi, bu yönde atılmış başarılı ve önemli bir adımdır. Örneğin, 30 çalışanlık Ar-Ge kadrosu istihdam zorunluluğunun 15 kişi olarak düzenlenmiş olması, büyük ölçekli işletmelerimizi cesaretlendirecektir. Buna karşılık ekonominin toplam faydası açısından küçük ve orta ölçekli üreticilerimizi birer Ar-Ge Merkezi'ne dönüştürebilmek, Ar-Ge personel sayısının tek haneli sayılara indirilebilmesi ile mümkündür."
Plastik sanayisinin mikro ölçekli işletme yoğunluğuna dikkat çeken Reha Gür, Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip olan plastik sanayisinin, bu ölçek seviyesinde yaygın Ar-Ge çalışmalarına ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Gür, "Türkiye plastik sanayisi, inşaattan tıbbi cihazlara kadar tüm sektörlere sunduğu ürünlerle ekonomideki toplam katma değeri en yüksek iş kollarından birini oluşturuyor" dedi.

PAGDER gelişmeleri yakından izliyor!
Reform paketinin sektöre güçlü bir ışık tuttuğunu ifade eden PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, özellikle Tasarım Merkezleri'nin sanayi açısından da değerli bir girişim olduğuna dikkat çekti. Gür, plastiğin diğer sektörlere olan yansımalarına değinerek plastik gövdeli uçaklardan, az yakıt tüketen hafif taşıt araçlarına, ısı ya da elektrik iletebilen ya da çok yüksek düzey yalıtım sağlayan plastiklerle tekstilden, elektroniğe kadar her alanda yeni ürünlerle daha çevreci ve sürdürülebilir bir ekonominin önünü açtığını söyledi.

Ar-Ge Reform Paketi'nin hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçmesi için PAGDER olarak destek vermekten mutlu olacaklarını ifade eden Reha Gür, "PAGDER olarak bu sürece katkıda bulunmaya hazırız. Sanayimizin küresel rekabette daha güçlü bir konuma ulaşması için gereken tüm çalışmalarda sanayicimizin ve bu yönde güçlü bir vizyona sahip bütün kurumlarımızın yanındayız" dedi.

Ar-Ge Reform paketinin kapsamı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ar-Ge Reform Paketi'nin önümüzdeki günlerde ayrıntıları açıklanacak olan Üretim Reform Paketi ile birlikte Türkiye sanayisi için önemli bir sıçrama noktası oluşturacağını ifade ettiği Ar-Ge Reform Paketi'nde, sektörü ilgilendiren temel konular ana hatlarıyla şu yenilikleri içeriyor:

Tasarım Merkezleri kurularak Ar-Ge Merkezleri'ne sağlanan destek ve muafiyetlerden yararlandırılacak. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde gerçekleştirilecek tasarım faaliyetleri de destek ve muafiyet kapsamına alınacak. Ar-Ge ve tasarım yapan firmalarımızın yanı sıra Ar-Ge ve tasarımı siparişle yaptıran KOBİ'lerimiz de vergi indirimlerinden yararlandırılacak.

Ar-Ge Merkezi kurmak için gerekli en az Ar-Ge personeli sayısı özellikle yüksek teknolojili sektörlerde 30'dan 15'e düşürülecek. Ar-Ge Merkezleri'nde istihdam edilecek "Temel Bilimler" mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmı iki yıllığına devlet tarafından karşılanacak.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nde çalışan personelin, projelerle ve lisansüstü eğitimleriyle ilgili olarak dışarıda geçirmeleri gereken süreler de, muafiyet kapsamına alınacak.
Firmaların ortak proje yapmalarını teşvik etmeye yönelik Rekabet Öncesi İşbirliği projelerine vergisel ve hibe destekler sağlanacak. Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri kapsamında dışarıdan temin edilen ürünlere Gümrük Vergisi İstisnası getirilerek proje süreleri kısaltılıp, maliyetler düşürülecek.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı