• Kurumsal

Liv Hospital, 'Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyonu' aldı

Sağlıkta uluslararası arenada lider olmak iddiasıyla 3 yıl önce sektöre yeni bir marka olarak giren, Liv Hospital 3 dalda dünyaca önemli Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyonunu almaya layık görüldü.
Liv Hospital, 'Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyonu' aldı
Sultan Gedik - Liv Hospital uluslararası tarafsız bir komisyon Surgical Review Cooperation (SRC) tarafından yapılan zorlu denetimden hatasız geçerek, robotik cerrahi, kolorektal cerrahi ve obezite cerrahisi branşlarında "Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyonunu" (Center Of Excellence) tamamlayarak eş yetkilendirildi. Dünyada çok az sayıda kurum tarafından alınabilen Center Of Excellence Akreditasyonu, ilgili kurum tarafından ABD dışında ilk defa, bir kuruma verildi.

Liv Hospital 2 gün süren yoğun denetimden, robotik cerrahi, kolorektal cerrahi, obezite cerrahisi alanlarında eksiksiz ve hatasız olarak geçerek büyük bir başarıya imza attı. Liv Hospital robotik cerrahi, kolorektal cerrahi ve obezite cerrahisi alanlarında Mükemmeliyet Merkezi unvanı ile eş yetkilendirildi ve bu alanlarda dünyanın saygın kurumları ile eş değer hizmet verdiğini kanıtladı.

Neden Mükemmeliyet Merkezi?
Öncelikle ilgili alanlardaki hekimin, yeterliliği, spesifik çalışmaları, dünya kriterleriyle eş değerde ve sayıda hastayı tedavi etmesi, komplikasyon, yeniden yatış, klinik verilerin analiz ve fonksiyonel sonuçlarının akredite olmuş kurumlarla eş değer olduğunun, denetleyici heyete kanıtlanması gerekiyor. Ayrıca denetimde hasta tedavi protokollerinin, diğer disiplinlerle yapılan ortak toplantılarla karar alınarak belirlendiği, bakım hizmetleri ve sonuçlarının bir bütün içinde olduğu, geçmişten geleceğe planlanarak oluşturulduğu kanıtlamak zorunda. Kurumsallaşma ve tedavi çıktılarının belli bir kalitenin üzerinde olması da temel başvuru kriterleri arasında yer alıyor.

Liv Hospital tüm başvuru kriterlerini karşıladıktan sonra, Amerika'dan denetim için gelen komisyon üyeleri tarafından 2 gün boyunca süren bir denetimden geçti. Liv Hospital cerrahlarının gerçekleştirdiği vaka sayıları ve komplikasyon oranları, yeniden yatış, yeniden ameliyat, komplikasyon oranları, eğitim ve yeterlilikleri, düzenli olarak yaptıkları sempozyum ve eğitimler, hekimden hemşiresine kat görevlisinden yardımcı sağlık personeline kadar ilgili kişilerin görev, yetki ve sorumluluklarının değerlendirilmesi, doğru konsültasyon ve ekipman, anestezi ve cerrahi süreçlerin güvenliği, enfeksiyon kontrolü, güvenli ilaç kullanımı, hasta odaları, acil servis, muayene odaları, klinik bakım standardı protokolleri, onam formları, kurumsal adanmışlık ve destek grupları ve bina güvenliğine kadar pek çok alanda mercek altına alınarak sıkı bir denetimden geçti.

"Mükemmeliyet merkezi olmak bir kültür meselesi"
Mükemmeliyet merkezi olmanın bir kültür meselesi olduğuna dikkat çeken Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti "Liv Hospital olarak, misafirlerimize 360 derece bir yaklaşımla bütüncül tanı ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Ancak kaliteli sağlık hizmetinin hastalarımız tarafından deneyimlenmesi ve bireysel memnuniyet bizim için çok önemli ama yeterli değil. Vizyonu olmayan şirketler ilerleyemez, hedefi olmayan şirketler ise büyüyemez. Hep birlikte bir ipi göğüslemek bambaşka bir duygu. Çabamız hiç bitmeyecek. Hasta bakımında fark yaratmayı her geçen gün daha da öne götüreceğiz. Kaliteli, verimli ve etkin sağlık hizmetini uluslar arası düzeyde tescilli bir mükemmeliyet merkezi olarak yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz. Mükemmeliyet merkezi olmak sertifika almakla bitmiyor, bunu sürekli yaşatacağız" dedi.

Kazanan toplum sağlığı olacak
Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu, Mükemmeliyet Merkezi sertifikasını alabilmenin müthiş bir ekip başarısı olduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Oktar Asoğlu "Tıp hızla değişiyor, bilginin yarılanma ömrü hızla kısalıyor. Kaliteli sağlık hizmetinin ölçülebilir olması gerekmektedir. Performansa dayalı durumlarda, herkesin her şeyi yaptığı yapılarda tedavi çıktılarını değerlendirebilmek oldukça güç. Bu anlamda uluslar arası bağımsız denetçi kuruluşların ilgili alanlardaki denetimi sağlık hizmetinin kalitesini arttırmayı da destekleyecektir. Kazanan da toplum sağlığı olacaktır. Tıpkı eğitimde prestijli kurumların akredite olması gibi sağlık hizmetinde de akreditasyon süreçleri toplum sağlığı adına ülkemiz için yeni bir sayfa açacaktır" dedi.

Geçmişten geleceğe denetim
Robotik, kolorektal ve obezite cerrahisinde ilgili hekimlerin ilgili alanlardaki yeterliliği, belgelendirerek gerçekleştirdiği ameliyatların sayısı, komplikasyon oranları, sağ kalım oranları, enfeksiyon oranları uluslar arası standartlarda veya daha iyi olmak zorunda.

*Hasta kayıtlarının doğruluğu tam olarak yansıtması.

*Her klinik için ayrı bir program direktörünün atanmış olması ve diğer tüm birimlerle multidisipliner bir çalışma formatı içinde vaka bazlı toplantılar oluşturarak ortak görüş birliği sağlanması ve kanıtlanması.

*Multidisipliner toplantılara yalnız hekimlerin değil tüm ilgili sağlık personelinin (hemşire, anestezi, teknisyen vs) katılması.

*İhtiyaç olduğunda 7/24 tüm gerekli konsültan hekimlerin hastanede olması ve komplikasyonlara en hızlı şekilde müdahale edilmesi.

*Obez hastalar için uygun tasarımda cihaz ve ekipmanın-altyapının bulunması. Obez hastalara uygun sandalye, yatak, MR cihazı, tansiyon aletleri, uygun wc yapısı gibi.

*İlgili branşların başında olan hekimlerin ulusal ve uluslar arası birçok kurum tarafından kabul görmüş eğitim-sertifikasyona sahip olması, güçlü akademik altyapılarının olması.

*Hasta için gün gün ne yapacağını çok iyi anlatan iş akış şemaları ve haritaların her yerde bulunması. Böylece insan faktörüne bağlı hata oranı minimuma iniyor.

*Hastalara holistik bir yaklaşımın benimsenmesi. Örneğin obezite için gelen hastalara sadece doktor ve hemşirenin değil psikolog, diyetisyen, vs çalışanlarının her daim destek vermesi.

*Güçlü hasta eğitim yöntemlerinin kullanılması. Hasta eğitim görselleri, etkili sunum teknikleri, onam formlarının çok ayrıntılı oluşu, deneyimli eğitimci kadrosu, doğru ve sistematik veri yönetimi ve veri paylaşımında şeffaflık ilkesi.

Center Of Excellence Akreditasyonu almış SRC'nin kurum data analizlerine göre Center Of Excellence Akreditasyonu sonrasında:
*Komplikasyonlar %65 azalmış

*Maliyetler %35 düşmüş

*Verimlilik %47 gelişmiş

*Hasta güvenliği %71 yükselmiş

*Ekipler arasındaki koordinasyon %59 artmış

*Farkındalık %59 artmış

*Hasta memnuniyeti %53 artmış

*Hasta volumu %53 artmış

*Referanslar %35 artmış

Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı