CRA -
Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından açıklanan Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2014 üçüncü çeyrek yılı sonuçlarına göre, operasyonel filo kiralama sektörü 11.7 milyar TL aktif ve 221 bin araçlık park büyüklüğüne ulaştı.
Filo Yönetimi konusu kurumlar için gün geçtikçe önem kazanan ve şirket kaynaklarını doğrudan ilgilendiren bir konu olarak öne çıkmaktadır. Dünya üzerinde bu önemli konu üzerine bilinçlendirme, analizler ve değişimlere kurumları hazırlama amacıyla uzun yıllardır eğitimler düzenleyen Fleet Europe, Filo Akademisi uygulamasını ilk kez Türkiye’de Fleetcorp’un desteği ile hayata geçirdi.
4 günlük, iki oturum halinde tasarlanan eğitim programının ilk oturumu Kasım ayında, ikinci oturum ise Ocak ayında Avantgarde Otel’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yerel ve uluslararası firmaların satın alma, filo yönetimi, idari işler ve insan kaynakları departmanlarında görev alan yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Filo akademisi filo yöneticilere hem global pazarı inceleme hem de yerel pazardaki meslektaşları ile sosyal ağ kurma fırsatı vermiş oldu.
Program içeriğinde filo yöneticilerinin operasyonel filo kiralama ile ilgili süreçleri nasıl daha etkin yönetebilecekleri tartışıldı. Filo yönetiminde karşılaşılan zorluklar, şirket araç politikası oluşturulması, toplam sahip olma maliyeti, güvenlik kontrolü, sürücü maliyeti, sözleşme aşamasında firmaların dikkat etmesi gereken noktalar, raporlama, vergilendirme, denetim süreçleri eğitim programda öne çıkan konu başlıkları olarak dikkat çekti. Düzenlenen workshop’larda filo yöneticileri, hem global dünya’da filo yönetiminde yaşanan değişimler ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldular, hem de yerel pazardaki meslektaşları ile tecrübelerini paylaştılar.
Ali Raif İlaç San. A.Ş. Filo Yönetici Ziya Erduran akademi ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getiriyor: “Yerel ve uluslararası birçok filo yöneticisini bir araya getiren Filo akademisi programı tüm katılımcılara şirket araç politikalarının gelişimi ile ilgili ciddi katkılar sağlamış ve yeni bakış açıları kazandırmıştır. Program boyunca uluslararası alanda tecrübeli eğitmenlerimiz eşliğinde ülkemiz ve Avrupa ülkeleri arasındaki farklılaşan uygulamaları inceleyerek, Türkiye’nin en önemli şirketlerinin yetkilileri ile aktif fikir paylaşımı fırsatı bulduk. Filo yöneticilerinin rolünün ön plana çıkarılması ve Aktif Filo yönetiminin vurgulanması adına Filo Akademisinin filo yönetimine çok önemli bir değer kazandırdığını düşünüyorum. Gelecekte gerçekleşecek olan oturuma katılım sağlayan firmalar, şirket araçları ile ilgili katma değer yaratacak ve tasarruf sağlayacak birçok noktayı inceleme fırsatı bulacaklardır.”
Katılımcılara filo yönetimi eğitimi sertifikaları Fleet Europe eğitmeni Tony Elliot ve Fleetcorp Ticari Direktörü Ali Kemal Uluer tarafından takdim edildi. Oturum sonunda uluslararası alanda geçerli olan HEC Filo Yönetim Diploması sahibi olmak için online sınava dahil olan katılımcılar için sınav sonuçları Şubat ayı sonunda açıklanacak.
Etkin filo yönetimi Filo Akademisi farkı ile Türkiye’de ilk kez tartışıldı
Tüm dünyada 2001 yılından beri Fleet Europe tarafından yürütülen Filo Akademisi projesi bu sene ilk defa Türkiye’de Fleetcorp’un katkıları ile düzenlendi.
Yorum Yazın