• Kurumsal

Doç.Dr.Ergün Yolcu EUPRIO Türkiye temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi oldu

İstanbul Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü ve Kurumsal Kimlikten Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ergün Yolcu,
Doç.Dr.Ergün Yolcu EUPRIO Türkiye temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi oldu
CRA -

kısa adı EUPRIO olan European Universities Public Relations and Information Officers Association’ın (Avrupa Üniversiteleri Halkla İlişkiler ve Bilgi Ofisleri Çalışanları Birliği)  Türkiye Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. EUPRIO’nun Yönetim Kurulu’nda, Doç. Dr. Ergün Yolcu ile birlikte, Avrupa’nın farklı ülke ve üniversitelerinden 25 üye yer alıyor.

Birliğin Türkiye’den ilk üyesi olan Doç. Dr. Ergün Yolcu, 1 Eylül 2011 tarihinde Prag’da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına katıldı. EUPRIO Başkanı Paolo Pomati’nin yönettiği toplantıda, EUPRIO’nun yeni strateji ve prensipleri, EUPRIO 25. yıldönümü kutlamaları, hazırlanan EUPRIO 25. Yıl Kitabı, EUPRIO’nun kurumsal web sitesi ve gerçekleştirilecek yeni genel başkanlık seçimi konuları görüşüldü.  

EUPRIO’nu,n çok sayıda Avrupa üniversitesinin halkla ilişkiler birimlerinin yöneticilerinin üye olduğu saygın bir birlik olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ergün Yolcu, şunları söyledi:

“Üniversitelerin iç ve dış hedef kitlelerle sağlıklı iletişim kurmasının önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Geçtiğimiz tercih döneminde, üniversiteler arasında halkla ilişkiler ve reklam faaliyetleri açısından ne kadar büyük bir rekabetin yaşandığını hep beraber tecrübe ettik. Topluma yön veren en önemli kurumlardan birisi olan üniversitelerin, rekabetin yanı sıra bu alandaki bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya da açık olmaları gerekmektedir. Birbirimizden öğrenecek çok şey olduğuna inanıyorum. EUPRIO bu anlamda önemli bir işlevi yerine getiriyor. Avrupa’nın en köklü üniversitelerinin halkla ilişkiler birimlerinin yöneticileri arasında önemli bir iletişim köprüsü oluşturuyor.”

İstanbul Üniversitesi olarak basın ve halkla ilişkiler çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Doç. Dr. Ergün Yolcu, üniversitelerin toplumla olan iletişimlerinin güçlenmesinin, toplumun gelişimi açısından büyük önem taşıdığına inandıklarını ifade etti. Doç. Dr. Ergün Yolcu: “Kurumsal kimlik ve kurum içi halkla ilişkiler çalışmaları, medya ilişkileri yönetimi, medya takibi, toplantı organizasyonları, kültür-sanat etkinlikleri gibi birçok çalışma yürütüyoruz. İki dilli olarak (Türkçe-İngilizce) çıkarttığımız İÜ Bilim Kültür ve Sanat Dergisi’yle sadece yurt içinde değil yurt dışındaki üniversiteler ve akademik çevrelerle de aramızda güncel bir haber kanalı oluşmasını sağladık. Bunlara ek olarak son dönemlerde sosyal medyayı da önemli bir iletişim kanalı olarak kullanmaya başladık. Öğrencilerimizin sorularını ve eleştirilerini sürekli takip ediyor ve sorunlarının en kısa sürede çözümü için çaba harcıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’de sosyal medyayı en etkin kullanan üniversite konumundayız. İstanbul Üniversitesi gibi köklü, çok sayıda öğrencisi olan ve çok farklı branşlarda eğitim veren bir üniversitede sosyal medya yönetimi yapmanın birçok zorluğu var; ancak iyi yönetmeye başladığınızda, sosyal medya, üniversite için çok önemli bir iletişim aracına dönüşüyor.” dedi.

Prag’da yönetim kurulu toplantısının yanı sıra birliğin 25. Yıldönümü kutlamasının, Masterclass ve Workshop çalışmalarının da yapıldığını anlatan Doç. Dr. Ergün Yolcu, en çok öne çıkan konuların üniversitelerin başarı sıralaması listeleri, sosyal medya, Y Jenerasyonu ve Bilgi Transferi olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Ergün Yolcu, “üniversitelerin en önemli hedef kitlesi” olarak tanımladığı öğrenciler ile ilişkilerin çağdaş bir yaklaşımla ele alınmasının önemini şöyle dile getirdi:

 “Üniversite öğrencileri büyük oranda Y Jenerasyonu olarak tanımlanan gençlerden oluşuyor. Y Jenerasyonu için farklı kaynaklarda farklı tarihler ifade edilse de yaklaşık olarak 1977-1997 yılları arasında doğan kişilerin bu jenerasyonun içinde olduğu kabul ediliyor. Bu grup ise mobil telefonları ve sosyal medyayı etkin olarak kullanıyor. Öyleyse üniversitelerin de bu platformları, öğrencilerle iletişiminin önemli araçlarından biri hâline getirmesi gerekiyor. Prag’da Y Jenerasyonu ile nasıl daha etkili bir iletişim kurulabileceği ile ilgili çok önemli yaklaşımlar ortaya atıldı. Prag’da konuşulan diğer bir önemli konu ise üniversitede üretilen bilginin topluma faydalı hâle getirilmesinin önemi ve bunu destekleyici faaliyetlerin neler olabileceğiydi.”


EUPRIO’nun amaçları
Avrupa Birliği’nin desteği ile 12 Mayıs 1986’da Brüksel’de kurulan EUPRIO (Europen University Public Relations and Information Officers Association)’un amaçları özetle şunlar:

- Üyeler arasında düşünce, yöntem ve deneyim alışverişini desteklemek;

- İletişim alanında Avrupa yüksek eğitim ve araştırma kurumları arasında ortaklık ve işbirliğini destekleyip ve cesaretlendirmek;

- Kurumlarında profesyonel birer iletişimci olan üyelere, işlerinde yardımcı olmak amacıyla bir iletişim ağı oluşturmak

- Üyeleri işlerinde profesyonelliğe ulaştırmak;

- Gerçekleştirilen en iyi uygulama örneklerini paylaşarak, konferanslar ve Workshop’lar düzenlemek suretiyle yüksek öğretim alanında danışma, halkla ilişkiler, pazarlama ve diğer kurumsal iletişim biçimlerini profesyonelleştirmek;

- Diğer organizasyonlarda Avrupa yüksek eğitim iletişimini temsil etmek;

- Ulusal ve uluslararası politikaların oluşturulmasında yüksek öğretim iletişiminin çıkarlarını temsil etmek ve

- Avrupa içi ve dışındaki Avrupalı üyeler ve profesyoneller arasında işbirliğini cesaretlendirip ve geliştirmek.

Doç. Dr. Ergün Yolcu
1967 yılında Çıldır’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde 1988 yılında lisans, 1992 yılında yüksek lisans, 1999 yılında doktora eğitimini tamamladı. 1986-1994 yılları arasında Günaydın Gazetesi’nde sırasıyla muhabirlik, Bilgi Belge Merkezi Müdürlüğü, Yazı İşleri Yönetmenliği ve Genel Yayın Yönetmeni Danışmanlığı görevlerinde bulundu. İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde 1994 yılında araştırma görevlisi, 2002 yılında yardımcı doçent, 2010 yılında doçent unvanı aldı. 2010 yılında İÜ İletişim Fakültesi Sinema Ana Bilim Dalı Başkanı oldu. 1994-1997 yılları arasında TRT Genel Müdür Danışmanı ve Uzmanı olarak görev yaptı. 2007 yılında İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Kurumsal Kimlikten Sorumlu Rektör Danışmanı oldu. 2010 yılında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Üyesi seçildi.

Doç. Dr. Ergün Yolcu’nun 22’si uluslararası olmak üzere 44 yayımlanmış makalesinin ve iki kitap bölümü yazarlığının yanı sıra “Televizyon Reklamcılığı”, “Reklamlarda İstanbul”, “1453’ten günümüze İstanbul Üniversitesi” adlı üç kitabı bulunmaktadır. “İstanbul Üniversitesi Belgeseli”nin yönetmenliğini de yapan Doç. Dr. Ergün Yolcu, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni’dir.


İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


 

Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı