• Kurumsal

Bupiliç geleneksel yetiştirici toplantısı yapıldı

Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz, '10 yıl önce hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürdük'.
Bupiliç geleneksel yetiştirici toplantısı yapıldı
Ozan Koltuk - İHA - Beyaz ette kanatlı sektörünün lider markalarından Bupiliç, piliç üreticileri için eğitim semineri düzenledi. Bu yıl 10. yaşını kutlayan firmanın 'geleneksel yetiştirici toplantısı' yoğun ilgi gördü.

Balıkesir'in ekonomik hayatında söz sahibi Karahallılar ve Kula gruplarının elele vermesiyle 2003 yılında kurulan Bupiliç'in, bu yılki "geleneksel yetiştirici toplantısı" Balıkesir'de yapıldı. Otel Basri Hünkar Salonunda gerçekleşen toplantıya, Karahallılar ve Kula gruplarından Mevlüt Yolcu, Faruk Kula, Mahmut Yavuz, Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz ile Bupiliç yetiştiricileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz, Bupiliç olarak 10. yaşlarını kutladıklarını belirttikten sonra üretim kapasitesi ve entegre tesis hakkında bazı teknik bilgiler verdi. Genel Müdür Yılmaz, 10 yıl önce kuruluş aşamasında hayal ettiklerini bugün gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Genel Müdür Mehmet Sabit Yılmaz şöyle devam etti:

"Bupiliç'in on yıllık süreçte ulaştığı konuma ilişkin temel değerleri sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum; Saatte 6 bin adet piliç kesim kapasitesi ile yılda 50 bin ton piliç eti üretip, Türkiye’nin ilk 10 entegre piliç eti üreticisi içinde yer alıyoruz. Günde 80 ton eksi 40 derece dondurma kapasitesi ve beraberinde 15 bin metreküp, eksi 18 derece soğuk hava muhafaza kapasitesine ulaştık. Günlük 100 bin litre atık işleme kapasitesiyle birlikte, günde Bin 600 ton atık suyu arıtıyoruz. Saatte 60 ton kapasiteli yem fabrikamızda, tek vardiya üzerinden, yılda 140 bin ton yem üretebiliyoruz. Yaklaşık 250 fason etlik piliç üreticisiyle yılda 30 milyonun üzerinde civciv büyütüyoruz. Ücretli 700 çalışanımızla birlikte dolaylı olarak 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. 2012 yılı verilerine göre 179 milyon TL hasılatla Türkiye’nin en büyük 470'inci sanayi işletmesi olduk. 2012 yılı değerlerine göre 29 milyon ABD doları ihracatla Türkiye’nin en büyük 641'inci ihracat firmasıyız. Piliç eti sektörü özelinde ise Türkiye’nin en büyük üçüncü ihracatçısıyız."

İKİNCİ 10 YILA YENİ YATIRIMLARLA GİRİLİYOR
Mehmet Sabit Yılmaz, Bupiliç olarak ikinci on yıla yeni yatırımlarla başlayacaklarını bildirdi. 2014 yılında 3 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Mehmet Sabit Yılmaz, "2014 yılı için yeni yatırımlarımız da söz konusudur. 3 milyonluk bir yatırımla yeni bir hava soğutma (AİR CHİLL) ünitesini işletmeye almayı planlamış bulunuyoruz" dedi.

Geleneksel yetiştirici toplantılarına konuşmacı olarak katılan Veteriner Hekim Kağan Çubukçu, biyogüvenlik konusunda yetiştiricilere güncel ve önemli bilgiler aktardı. Yine konuşmacılardan Ziraat Mühendisi Barbaros Gökçeyrek ise civciv bakımında genel sevk ve idarenin önemi hakkında bilgi aktarımında bulundu. Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz, hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığını korumak ve biyogüvenlik bilincini yüksek tutmak için birebir eğitim çalışmalarına devam edileceğini ve gerekli denetimlerin titizlikle yapılacağını belirtti.

BUPİLİÇ'TEN ÇEVRE DUYARLILIĞI, SAYGI VE SORUMLULUK TAAHHÜDÜ
Bupiliç, kuruluşundan itibaren 10 ay süren ve yaklaşık 6 milyon ABD doları tutarındaki yatırım sürecinin ardından Avrupa Birliği ölçülerinde üretim koşullarını sağladıktan sonra 2004 Nisan'ında ilk üretimine başladı.

Yaklaşık 200 adet sözleşmeli yetiştirici kümesi bulunan Bupiliç'in yetiştirici kümesleri ağırlıklı olarak Balıkesir, Bursa, Çanakkale bölgelerinde yer alıyor. 2009 yılında faaliyete geçen 60 ton/saat kapasiteli yem fabrikası tarafından bu bölgelerdeki kümeslere yem tedarik eden firmanın kesim kapasitemiz saatte 6 bin adet. Buna ilaveten; Saatte 5 bin adet kapasiteli parçalama hattı, dakikada 50 adet kapasiteli kemiksiz but hattı Parçalama-Paketleme bölümündeki makina parkının başlıca kalemlerini oluşturuyor. Yaygın dağıtım amacıyla 2004 yılında Balıkesir ve Bursa'daki Bölge Müdürlükleri, 2008 yılında İstanbul Avrupa Yakası Bölge Müdürlüğü, 2010 yılında da İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğümüz kurularak faaliyete geçirildi. Bupiliç'in bu bölge müdürlüklerinin dışındaki dağıtımı ise bayileri aracılığıyla yapılıyor. Kalite Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği konusunda son derece hassas olan Bupiliç'te konuyla ilgili olarak 2004 Aralık ayında başlatılan çalışmaların 2005 Temmuz ayında başarı ile sonuçlandırıldığı ve Kalite Yönetim Sürecenin devamlı güncellendiği belirtiliyor. Bupiliç; Canlı Üretim, Piliç Eti Üretimi, Yem Fabrikasını kapsayan Türkak ve yurtdışı akrediteli BRC, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 9001 , ISO 14001 belgelerine sahip. Bünyesinde gıda, yem, arıtma laboratuvarları bulunan firmadaki sistem rutin olarak kontrol ediliyor. Ayrıca Gıda laboratuvarı da FAPAS Yeterlilik belgesine sahip. Bupiliç yetkilileri, toplum ve çevreye karşı her zaman duyarlı, saygılı ve sorumlu olarak üretim yapmayı taahhüt ettiklerinin özellikle bilinmesini istedi.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı Evden eve nakliyat