TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Virüs günlüğü - 228. gün

Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar 2. dalga korkusunu hissettirdi.
Virüs günlüğü - 228. gün
Ozan Koltuk - Avrupa'da ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde 2. dalga paniği.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 43 milyon 346 bini geçti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Kovid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 43 milyon 346 bini geçti.

Avrupa'da vaka sayısı her geçen gün artıyor
Avrupa'nın iki büyük ülkesi Fransa ve Hollanda'da salgın başlangıcından bu yana en yüksek yeni vaka rakamları açıklandı.

Fauci: Aşı kararı aralık ayının ilk günlerinde netleşir
Amerika'da Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi (NIAID) Direktörü ve Beyaz Saray COVID-19 Danışmanı Dr. Anthony Fauci, COVID-19 aşısının güvenli ve etkili olup olmadığının Aralık ayının ilk günlerinde netleşeceğini söyledi.

Almanya'da 8 bin 685 yeni vaka tespit edildi
Almanya'da son 24 saatte 8 bin 685 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Belçika'daki Türk esnaf salgının etkilerine direnmeye çalışıyor
Kovid-19 salgınından Avrupa'da en fazla etkilenen ülkelerden Belçika'da yaşayan Türk işyeri sahipleri, salgına karşı alınan tedbirlerden kaynaklanan ekonomik zorluklara direnmeye çalışıyor.

Karacasu TOKİ'de 2 blok karantinaya alındı
Aydın’ın Karacasu ilçesinde, TOKİ evlerinde Koronavirüs vakalarının artmasının ardından 2 blok karantina altına alındı.

Belçika'da son 24 saatte 15 bin 622 koronavirüs vakası
Belçika'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 15 bin 622 koronavirüs vakası tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 321 bin 31'e yükseldi.

Melbourne'de Haziran'dan bu yana ilk kez vaka görülmedi
Avustralya'da koronavirüsün en yoğun görüldüğü Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de Haziran ayından bu yana ilk kez vaka ve ölüm kaydedilmedi. Sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere birçok kısıtlamanın uygulandığı Melbourne'de alınan tedbirlerin büyük ölçüde kaldırılması kararlaştırıldı.

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Kaşgar'da 4,7 milyon kişiye Kovid-19 testi uyguluyor
Kaşgar'da kitlesel Kovid-19 taramalarında 2,8 milyon test yapıldığı ve uygulamanın 2 günde tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Koronavirüsü yenen Dr. Akpınar: Lokmaları yutmak için kendinizle mücadele ediyorsunuz
Edirne'de koronavirüsü yenen 64 yaşındaki Dr. Akpınar, 'Çiğnediğiniz lokmalar ha ağzınızda çamur çiğnemişsiniz ha köfte çiğnemişsiniz yutamıyorsunuz. Lokmaları yutmak için kendinizle mücadele ediyorsunuz.' dedi.

Başkan Böcek'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumuna ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, dün yapılan açıklamayla aynı bilgiler paylaşıldı ve bulguların stabil olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Fransa Bilim Kurulu Başkanı: Günlük 100 bin vakanın eşiğindeyiz
Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgında günlük en yüksek vaka sayısının dün 52 bin 10 ile görülmesinin ardından endişe verici bir açıklama da Bilim Kurulu'ndan geldi.

Japonya Başbakanı Suga: 'Koronavirüsün yayılmasını engellerken, ekonomiyi canlandıracağız'
Japonya Başbakanı Yoshihide Suga koronavirüs enfeksiyonlarında patlayıcı bir artışı önlemek için her şeyi yapacaklarını belirterek, 'Ayrıca sosyal ve ekonomik faaliyetlere devam edecek ve ekonomiyi canlandıracağız' dedi.

İtalya'da sokağa çıkma yasağına karşı protestolar devam ediyor
İtalya'da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bazı bölgelerde yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının ardından Napoli'de başlayan yasak karşıtı protestolar dün başkent Roma'ya sıçradı.

Almanya'da restoran ve kafe sahipleri salgının getirdiği belirsizlikten şikayet ediyor
Almanya'da yeni tip koronavirüsten en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran ve kafe işletmecileri salgının yarattığı belirsizlikten şikayet ediyor.

Yunanistan'da işletmeciler Kovid-19 tedbirleri nedeniyle işlerinin azalmasından dert yanıyor
Yunanistan'daki işletmeler, Kovid-19 vakalarındaki hızlı artıştan dolayı alınan tedbirler nedeniyle zor günler geçiriyor.

Milan'da 5 kişi koronavirüse yakalandı
İtalya Serie A ekiplerinden Milan, kalecisi Donarumma ile oyuncularından Hauge'nin yanı sıra teknik ekipten 3 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Belçika'da 'yoğun bakım üniteleri doluyor' uyarısı
Kovid-19 salgınında ülkede günlük ortalama vaka sayısı 12 bin 500'e yaklaştı.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın Kovid-19 aşı adayı yaşlılar için umut vadediyor
İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının, virüse karşı en savunmasız grup olarak görülen yaşlılarda bağışıklık geliştirebileceğini ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valiliği'nde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valiliği'ne geldi. İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmalarının değerlendirileceği toplantı başladı.

Kovid-19 salgınında 65 yaş üstündekiler spora yöneldi
İngiltere'de yapılan bir araştırma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında en aktif grubun 65 yaş üzerindekiler olduğunu gösterdi.

Almanya Başbakanı Merkel: 'Durum oldukça dramatik'
Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs salgınında durumun oldukça dramatik olduğunu belirterek, 'Böyle devam ederse yoğun bakım ünitelerine aşırı yükleme olabilir. Sadece yeni kısıtlamalar gelişmeyi durdurabilir. Her gün önemli' dedi.

Güney Kore'de grip aşısıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen ölümler 59'a çıktı
Yonhap ajansının haberine göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KCDC), çoğu 70 ila 80 yaşlarında 59 kişinin grip aşısı olduktan sonra yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı: 19- 25 Ekim'deki denetimlerde 686 kişinin izolasyon koşullarına uymadığı belirlendi
İçişleri Bakanlığı, 19- 25 Ekim'deki Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimlerde 686 kişinin izolasyon koşullarına uymadığının belirlendiğini bildirdi.

İran'da son 24 saatte 337 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti
İran'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 337 artarak 32 bin 953 oldu.

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 230 bini 512'ye çıktı
ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 426 artarak 230 bin 512'ye yükseldi.

Bakan Koca İstanbul Valisi Yerlikaya ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında ilçe belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıda, İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmaları değerlendiriliyor.
Yorum Yazın